V Brně zuří válka světů. Přidejte se na stranu potížistů!

Aktualizace brněnského územního plánu má o 9900 stránek víc než pražský metropolitní plán a proces jejího vzniku je průkopnický. Aktivisté se i přesto zlobí.

Loučící se brněnská radnice si nedávný nesmrtelný výrok Tomáše Hudečka, že Česká republika se na evropskou úroveň může dostat jenom podporou Prahy (nikoli Brna, Břeclavi nebo Krnova), vzala k srdci ještě dřív, než ho vůbec pražský primátor stihl vyslovit. V národním zájmu již čtyři roky úspěšně a systematicky blokuje snahy o zkvalitnění života v Brně a preventivně zasahuje před možnými zárodky alternativ a inovací. Opravdový gejzír kreativního vytržení pod vedením primátora Romana Onderky dosáhl svého vrcholu v červnu tohoto roku, když byla na zastupitelstvu schválena monstrózní Aktualizace Územního plánu města Brna. Hlavní metropole východní půlky zeměkoule a všech přilehlých vesmírných regionů se má díky ní šanci konečně stát skutečně nezajímavým, prachsprostě obyčejným, provinčním a svým způsobem i trapným městem.

Parkování jako základní lidské právo

Například takové parkování pro všechny patří do katalogu brněnských pověstí a bájí již od časů, co se o automobilu Brňané v druhé půlce 20. století poprvé dozvěděli. V touze dohnat západní svět se tak rovnou rozhodli hrát úlohu avantgardy rozvoje autodopravy a ze strategie parkování pro Brno udělali mantru, skrze kterou kandidáti do zastupitelství před každými volbami provádějí na občanech a občankách města centrálně řízený diskursivní teror. Idea je jasná – udělat z parkování základní lidské právo. Nejsme přece v nějaké zaostalé Bogotě!

Po otevření všech souborů je člověk konfrontován s deseti tisíci stranami textu a více než osmi stovkami mapových příloh. Protože jsou však brněnští radní potomci Plejáďanů, s rozsahem dokumentu neměli nejmenší problém a aktualizaci územního plánu si byli schopni podrobně prostudovat během jednoho týdne.

Ještě než bude tento návrh implementován do Listiny základních práv a svobod, radní města Brna prozíravě prosadili realizaci masivního urbanistického experimentu, který má jejich normativní tezi s konečnou platností verifikovat. Proto se množství zelených ploch a vnitrobloků v Aktualizaci územního plánu mění na plochy pro dopravu. V praxi to znamená asi tolik, že tyhle kusy hrdé moravské země ztrácejí ochranu před asfaltem a bagry.

Radnici se Aktualizací podařilo udělat hned několik psích kusů najednou. V první řadě položili pevné základy pro proměnu jakžtakž vypadajícího města na zakouřenou betonovou džungli, což má mít za následek vyhnání všech brněnských obyvatelů do hor a jeskyň Moravského krasu. To ulehčí radním vedení a spravování měst. Kromě toho ale taky úspěšně ignorovali hlasy opozice, městských částí a lidí, kterým se přihodilo, že žijí v Brně, což se dá jednoduše interpretovat jako přípravná fáze projektu Exodus Brňanů do Moravského krasu. Je to logické: každý rozumný člověk si přece řekne, že je zbytečné ptát se na názor někoho, kdo tady již brzy nebude.

Za polidštění Brna

A teď to nejlepší! Zastupitelé si všechno pojistili i tím, že proces přípravy a schvalování – stejně jako dokument samotný – aktivně skrývali. Kdo v útrobách magistrátního webu na Aktualizaci přece jen narazil, se musel popasovat ještě s jednou obstrukcí: dokument má 1,8 GB a je rozdělen na nespočitatelné množství samostatných listů. Aktualizace je totiž optimalizovaná na dálkové radiovysílání pro Plejáďany a běžný lidský živočich se v důsledku architektury jeho mentálního systému nemá šanci v dokumentu vyznat. Po otevření všech souborů je člověk konfrontován s deseti tisíci stranami textu a více než osmi stovkami mapových příloh. Protože jsou však brněnští radní potomci Plejáďanů, s rozsahem dokumentu neměli nejmenší problém a aktualizaci územního plánu si byli schopni podrobně prostudovat během jednoho týdne – pro člověka nadlidský úkol, pro radní brnkačka.

Zastupitelé si bohužel neuvědomili, že houževnatost potížistů, jakými jsou všichni ti NESEHNUTÍ, Františkové Boldové nebo různí samozvaní aktivisté a aktivistky z Tuřan, Líšně, Bystrce a jiných obskurních lokalit, je přímo úměrná houževnatosti politiků, s níž uvádějí své halucinace z vyšších dimenzí v život. Brno tak čeká soudní monstrproces, protože jmenovaní potížisté podávají proti Aktualizaci žalobu. Říkají jí „Dobrá žaloba“ a udělali si pro ni dokonce i hezké internety. Rozhodli se bojovat s invazí vesmírných idejí a žádají město přizpůsobené pro život lidských bytostí.

Pokud se toužíte do této války světů zapojit, pokud máte touhu zachránit své věčně druhé moravské bratry a sestry, prosím, podívejte se na stránky dobrazaloba.cz, jejichž prostřednictvím můžete pomoci brněnským potížistům vyzbrojit se sadou neprůstřelných právních argumentů v boji za polidštění Brna.

Autor žije v Brně.

Čtěte dále