Video: Vánoce s Kuchařkami bez domova

Kuchařky bez domova z organizace Jako doma vás naučí, jak připravit tak trochu jiné vánoční cukroví. Podpořte jejich aktivity!

Ženy, které už rok a půl nabízejí občerstvení na různých místech v Praze, navazují na Poslední díl Dity P. v režii Food Not Bombs. Možná jste „kuchařky bez domova“ potkali na pražské Náplavce, na farmářských trzích nebo na jiné společensko-kulturní akci. Pořád se učí novým věcem i receptům a čerstvě se pustily taky do cateringu. Pokud jsou vám aktivity organizace Jako doma sympatické, můžete je finančně podpořit, tak jako je podporujeme my tímto videem. Pro naše čtenáře kuchařky připravily recept na nepečené jáhlové kuličky. Snad vás bude inspirovat.

Nepečené jáhlové kuličky

400 g jáhlů
1,5 litru vody
špetka mořské soli
200 g rozinek
200 g opražených mandlí
500 g kokosu
8 lžic sušeného ovesného nápoje
cukr podle libosti

Jáhly propereme a dáme vařit společně s rozinkami. Výsledná konzistence uvařených jahel by měla být mírně kašovitá. Poté, co jáhly vychladnou, vmícháme opražené mandle, kokos, sušený nápoj, špetku soli a postupně přidáváme cukr podle chuti. Ponorným mixérem těsto trochu promixujeme. Z těsta vytvarujeme kuličky, které obalujeme v kokosu.

IMG_5982 IMG_5966_upravenì-1

 

Čtěte dále