#‎SyriansAgainstSexism

V Německu se takřka ihned po silvestrovských sexuálních útocích spojily skupiny uprchlíků, aby se distancovaly od sexuálního násilí na ženách.

Někteří Syřané pobývajících v Německu se rozhodli reagovat na násilí páchané na ženách během silvestrovské noci a zorganizovalo několik veřejných akcí, v rámci kterých jasně demonstrují odmítnutí jakýchkoliv forem násilí na ženách. První z těchto akcí se konala minulý víkend, další dvě během soboty 16. 1. 2015. A to symbolicky přímo na místě, kde k sexuálně motivovaným útokům došlo. Další akce jsou podle slov organizátorů v přípravě. Nepodílejí se na nich pouze Syřané, ale i běženci z dalších zemí – Afgánci, Iráčané nebo Íránci, a co je důležité, rovněž imigranti z afrických států. Hesly jako „Syřané proti sexismu“ nebo „Not in my name“ se jednoznačně distancují od činů „silvestrovských“ násilníků, kteří pocházejí z různých zemí. Zpráva, kterou takto šíří, je jasná: Neházejte nás všechny do jednoho pytle a rozhodně nepaušalizujte tyto činy coby „tradiční“ chování muslimů nebo uprchlíků vůči k ženám.

Zde je prohlášení iniciativy Syřané proti sexismu:

„My, Syřané, a zejména Syřané v Německu, prohlašujeme, že nás mrzí případy sexuálního násilí a okrádání, které se udály během silvestrovské noci v Kolíně nad Rýnem, Hamburku a dalších městech v Německu.

Vyzýváme německé autority, aby delikventy přísně potrestaly a vyhostily z Německa. Toto kriminální chování není projevem naší kultury ani mentality.

Útoky těchto kriminálníků reprezentují pouze je samotné, bez ohledu na jejich národnost, vyznání nebo politické přesvědčení. V žádném případě nereprezentují naše hodnoty a kulturu. Vyzýváme každého, aby pomohl policii odhalit totožnost těchto pachatelů.

Přišli jsme do Německa, abychom našli mír a klidný, slušný život a zachránili své děti a rodiny před válečnými zvěrstvy.

To, co se přihodilo během silvestrovské noci ženám po celém Německu, nás proto zarmoutilo o to více.“

 

DSC06521

 

DSC06467

 

DSC06463

 

DSC06490

 

Čtěte dále