Redakci Alarmu posílily Saša Uhlová a Veronika Pehe

Redakci našeho webu rozšířily dvě nové redaktorky.

Od nového roku je členkou redakce Alarmu Saša Uhlová. Po sedmi letech práce pro Deník Referendum se bude na našich stránkách věnovat psaní reportáží, komentářů a zpráv. Příští půlrok bude sbírat materiál pro dlouhodobý investigativní projekt, na kterém začíná pracovat společně s Apolenou Rychlíkovou. Výstupy jejich práce zveřejníme v druhé polovině tohoto roku.

Druhou posilou je Veronika Pehe, která přichází z polské redakce webu Political Critique. Veronika Pehe absolvovala doktorské studium na Ústavu slovanských a východoevropských studií na University College London. V Alarmu bude pokrývat zahraniční dění zejména v Polsku, Francii nebo v Británii.

Jinak zůstává vše při starém. Jaroslav Fiala pokračuje v pozici šéfredaktora. Jan Bělíček se věnuje textům o politice, společnosti a kultuře. Pavel Šplíchal obstarává komentáře a reportáže. Apolena Rychlíková má kromě psaní komentářů na starost Studio Alarm. Václav Drozd spravuje sociální sítě, má na starost fundraising a také obstarává články. Na formální úroveň textů dohlíží trojice korektorů.

Už více než tři roky se snažíme tvořit protiváhu konzervativním webům i médiím ovládaným oligarchy. Nezávislost médií v České republice je čím dál iluzornější. Existence platformy, jakou je Alarm, je tak stále potřebnější, byť je nám jasné, že celkovému trendu oligarchizace médií nezabráníme. Můžeme však alespoň nabízet obsah, který nesleduje zájmy mocných.

Naše redakce funguje na základě principů autonomie a nehierarchie – o směřování Alarmu rozhodujeme společně. Snažíme se také do tvorby obsahu co nejvíce zapojovat kolektiv autorů i čtenářů.

Bez finanční podpory čtenářů a čtenářek se však dlouhodobě neobejdeme. Podpora pravidelnou měsíční částkou nám pomůže dále rozvíjet naše aktivity i web. Vážíme si ovšem i jednorázových příspěvků, které nás motivují k další práci.

 

Čtěte dále