Zpěvák Sex Pistols oceňuje Trumpovu „protisystémovost“

John Lydon vzbudil pozornost svými kontroverzními názory v britské televizní show.

Bývalý zpěvák legendárních Sex Pistols a frontman skupiny Public Image Ltd John Lydon alias Johnny Rotten nepřestává provokovat ani se šesti křížky na krku. Ideální příležitost se mu naskytla 27. března v pořadu Dobré ráno, Británie televizní stanice ITV, kde se vyjádřil k současné politice. Amerického prezidenta Donalda Trumpa, kterého dříve poměrně ostře kritizoval, označil za „komplikovaného chlapíka“ a vzpomněl na jistého novináře, který mu položil otázku, zda je Trump v politice obdobou Sex Pistols.

„Co se mi nelíbí,“ pokračoval Lydon, „jsou americká levicová média, která obviňují toho chlapa z rasismu, což vůbec není pravda, Jako lidská bytost je opravdu hodně problematický, ale rasista není. A je šance, že by z téhle situace mohlo vzejít něco dobrého, protože Trump děsí politiky. Radost pohledět.“ Poté, co moderátor Trumpa prohlásil za archetypální antiestablishmentovou postavu, Lydon se smíchem dodal: „Je to potenciální kamarád.“

Lydon se v televizní show vyjádřil také k Brexitu: „Dělnická třída promluvila, já jsem jeden z nich a jsem s nimi.“ I v tomto případě jsou jeho výroky značně rozporuplné. Například před rokem v rozhovoru pro magazín Metro vystoupení z EU označil za sebevraždu a prohlásil, že je „zbabělost utíkat před problémy, místo abychom je řešili“.

 

Čtěte dále