Rapper Nik Tendo v kulisách futuristické Paříže

Vycházející hvězda českého rapu Nik Tendo v novém singlu ukazuje, že není jen kopií slavnějšího Logica.

Už z Logicovy novinky Zhora vypadá všechno líp se dalo vytušit, že pardubický rapper Nik Tendo svému šéfovi z labelu Milion+ začne brzo přerůstat přes hlavu. Jejich společný hit Kawasaki má dnes na YouTube skoro tři miliony zhlédnutí, což je na české rapové scéně hodně slušné číslo. Číslo překvapí i vzhledem k tomu, že banda kolem labelu Milion+ byla dlouhodobě terčem vtipů a kritiky ze strany veteránů scény a zasloužilých posluchačů rapu. Z otloukaných outsiderů se ale v posledním roce vyhoupla mezi špičku českého rapu. Nik Tendo si vzal nejspíš k srdci častou kritiku, že na společných tracích s Logikem občas nejde rozeznat, který z nich právě rapuje, a na aktuálním videosinglu Gold hodně proměnil svůj styl.

Už úvodní zefektovaný sampl z ústřední sklady seriálu Stranger Things dává tušit, že místo agresivní trapové jízdy přijde spíš melancholie. Tenhle dojem vzápětí potvrzuje i refrén, v němž Nik dekadentně rapuje, že „oheň hoří, spálí tělo, zbyde jenom bone“. Melancholii ale kombinuje s až popovými nápěvky, které ukazují, že Nik Tendo zatím ale zdaleka na stůl nevyskládal všechny svoje skills. Frackovská image a záblesky neotřelých textů („Démoni jsou všude kolem, já říkám tomu systém“) naznačují, že česká scéna možná objevila budoucí rapovou star.

Audio posouvá o notný kus nahoru i video Petra Simona, který se rozhodl mladého rappera zasadit do neofunkcionalistických kulis současné Paříže. Futuristická architektura a zajímavá hra s barvami posouvá už tak vypilovaný track na další úroveň. Skladba Gold by se měla objevit na sólovém mixtapu GOLDKID, který bude prý už brzo na světě.

 

Čtěte dále