Internet si myslí, že Putin hrál s Madurem v osmdesátkové sovětské kapele

Zpěvák kapely Aljans prý vypadá jako Vladimir Putin a klávesák zase jako venezuelský Nicolás Maduro.

Tak takovouhle prezidentskou jam session nezažila ani Reduta! Prezident Ruské federace Vladimír Putin a venezuelský prezident Nicolás Maduro spolu ve studiu nahráli osmdesátkový šlágr. Aspoň to tak na první pohled vypadá.

Před rokem se na internetu objevil videoklip písně ‚Na zare’ (Ráno) v podání ruské skupiny Aljana z roku 1987. Video má na YouTube již přes 350 000 zhlédnutí a píseň se objevila například i v tomto remixu s názvem „Vesmír“.

Video před rokem nahrál na Youtube sám klávesista, který se na něm objevuje v báječně dobových brýlích, a který je v internetových komentářích spojován právě s prezidentem Madurem. Ve skutečnosti jde o Olega Parastajeva, který v té době s Aljanc hrál. Zpěvákem pak není Vladimir Putin, ale Igor Žuravljov, který s kapelou opakovaně zpíval po celou dobu její dlouhé a turbulentní existence.

Kapela Aljans v roce 2008 ohlásila comeback a píseň se od jejího vložení na síť těší stále větší oblibě. Snad to lze zčásti připočíst i právě probíhající politické krizi ve Venezuele, v jejímž politickém životě hraje Rusko i nadále velmi důležitou roli.

Čtěte dále