Evropská komise navrhuje povolit nové techniky genetické manipulace rostlin. Za návrhem stojí korporátní zájmy. Podle kritiků ohrožuje spotřebitele, zemědělce i životní prostředí.
V Praze byla otevřena vzdělávací instituce pro výuku ekologického zemědělství. Jedná se o milník v této oblasti. Zájem o studium je veliký. Mezi studenty najdeme velké množství mladých lidí.
Možnost, že by veřejné jídelny poskytovaly jídlo z biopotravin, považujeme za úsměvnou utopii. Uskutečnit takové změny ve veřejném stravování ale nemusí být tak obtížné.
Válka na Ukrajině odhalila křehkost průmyslového potravinářství. Organizace jako Eco Ruralis a Via Campesina nejen pomáhají uprchlíkům, ale také se snaží vrátit drobnému zemědělství důstojné podmínky.
V posledním ze série článků Zničující import, v nichž mapujeme český podíl na destrukci ekosystémů a rurálních společností v Latinské Americe, se zaměřujeme na ovoce pocházející z jihoamerických zemí.