Papíroví paňácové, mýdlové bublinky, tyto nestvůry

Někdo málem přizabil moudivláčka. Poslední vystoupení pana Typlta přerušili dle dostupných zpráv pánové Kubíček se Schejbalem a se sprostotou, jaké je schopen jedině intelektuál, inzultovali řečníka přímo během vystoupení. Ve jménu dada. Svým archeologickým činem se pan Kubíček a pan Schejbal zasloužili o další upevnění vedoucí úlohy kretenismu ve společnosti, a to na vyšší vývojové […]

Někdo málem přizabil moudivláčka. Poslední vystoupení pana Typlta přerušili dle dostupných zpráv pánové Kubíček se Schejbalem a se sprostotou, jaké je schopen jedině intelektuál, inzultovali řečníka přímo během vystoupení. Ve jménu dada.

Svým archeologickým činem se pan Kubíček a pan Schejbal zasloužili o další upevnění vedoucí úlohy kretenismu ve společnosti, a to na vyšší vývojové úrovni trapnosti. Avantgarda zemřela poprvé jako tragédie, podruhé zemře jako dětská hračka. Potřetí jako politický bič v rukách literárních sklerotiků.

Když voda stoupá a na palubě se zuřivě slaví, je vzájemné fackování samozřejmě tím nejlepším, co lze v podpalubí dělat. Třeba budou kombinovanou hlídku Antikonfliktního týmu PČR a Člověka v tísni posílat odteď do každé literární čajovny.

Kdo o umění argumentuje fackami, není umělec ani revolucionář, ale hlupák.
Kdo staví proti sebehloupějšímu slovu pěst, je fašista.
Mlátit pana Typlta je jako mlátit cikány.
Solidní hlásná trouba vládnoucího sajrajtu je mi milejší než zfašizovaný hlupák za zády.

Když vám došly argumenty, jděte se učit, se učit, se učit.
Protože za tohle by vás Lenin postavil ke zdi.
A felčar Breton by vás ošetřil: dehtem a peřím.

Ještě než se vrhne do klubka celá hospoda:
Panu Kubíčkovi a panu Schejbalovi – dvakrát vodňanské kuře!
A panu Typltovi – Cenu Michala Velíška.

 

Autor je spisovatel.

 

Čtěte dále