Proč je Donald Trump nejvíc nejlepší

Donald Trump ještě není americkým prezidentem, ale co není, může být. Proto vám raději s předstihem přinášíme pár důvodů, proč by to mohlo být strašně moc super. 

Je ztělesněním amerického snu o úspěchu

Díky bohatému otci přišel ke spoustě prachů. Ty rozfrcal, ale pak zase zdědil spoustu prachů a byl znova v pohodě. Přesto ale ví, jak přijít k penězům i jinak. „Pokud nedokážete zbohatnout z kontaktu s politiky, tak je s vámi něco v nepořádku,“ zní jeden z jeho legendárních výroků.

Umí poradit ve věcech lásky

Je to playboy, takže rozumí lásce a milostným vztahům a mohl by klidně radit profesionálně. Svoji odbornost doložil komentováním milostných problémů celebrit – samozřejmě veřejně, na Twitteru.

Hodně se například angažoval v milostném vztahu herců Kirsten Stewartové a Roberta Pattinsona známých z upírské série Stmívání. Když měli krizi, protože Kirsten Roberta podvedla, měl magnát jasno – Pattinson se se Stewartovou musí rozejít. „Roberte,“ psal mu přes Twitter, „dost jsem to od lidí schytal za to, že ti radím, aby ses na Kirsten vykašlal – ale mám prostě pravdu! Kdybys viděl holky z Miss Universe, tak by sis to rozmyslel,“ upozorňoval mladého herce na zásobu masa, kterou má pod kontrolou jako šéf soutěže o největší pipinu na světě. A pak, když byl svět ve věci Stewartová versus Pattinson ještě optimistický, Donald Trump už věděl, že jejich vztah je u konce. „Už je to jedno – ten vztah už nikdy nebude stejný. Je v troskách,“ napsal.

Donald Trump prostě nechtěl věřit, že by se Barack Obama mohl narodit v USA, tak opakovaně vyzýval amerického prezidenta, aby mu předložil rodný list. Tak dlouho naléhal, až ho Obama vytáhl. Ani pak ale nebyl spokojen a nechal otevřenou možnost, že je ten kus papíru zfalšovaný.

Když upíří vztah skutečně skončil, jak prorokoval Donald Sybila Trump, přesunul magnát svůj zájem směrem k popové zpěvačce Katy Perry a jejímu novomanželovi – komikovi Russellu Brandovi. „Katy, co sis ksakru myslela, když sis brala lůzra Rusella Branda. Je to chlap, který nic nedokázal, je to odpad!,“ dal vědět Trump přes Twitter celému světu, co si o téhle love story myslí. Když vztah zpěvačky a komika skončil (což Trump samozřejmě tušil od začátku), vzal si na paškál i jejího dalšího partnera. „Katy, buď opatrná, ten tvůj se mi nelíbí,“ využil Trump gentlemansky opět twitterového kanálu pro udílení milostných rad.

Miluje Čínu

Neutuchají Donaldovu lásku k Číně zobrazuje například toto video:

Nesnáší imigranty
Donald je taky trochu jako Tomio Okamura. Jeho prarodiče byli Němci, kteří emigrovali do USA, jeho matka pocházela ze Skotska a on sám si vzal za manželku imigrantku z Československa – „nejslavnější zlínskou rodačku“, lyžařku Ivanu Zelníčkovou. Ale to vůbec neva – jako správný republikán svou prezidentskou kampaň postavil na brojení proti imigrantům. Nedávno prohlásil, že na mexické hranici nechá vystavět obří zeď. „A bude to opravdová zeď, něco jako Velká čínská zeď,“ vzpomněl opět svou nejoblíbenější zemi. Všechny Mexičany už delší dobu označuje za znásilňovače a pachatele všemožných trestných činů a vehementně volá po změně americké imigrační politiky.
V současné době internetem koluje jeho údajný tweet, který zní: „Mí prarodiče se netáhli do Ameriky až z Německa, aby tu přihlíželi, jak naši zemi uzurpují imigranti.“ Autorky tohoto textu však o věrohodnosti tohoto výroku pochybují – takové bláznivosti snad není schopen ani Donald Trump. Na druhou stranu, jeden nikdy neví…

Nevěří na blbosti, jako je například globální oteplování

V této oblasti je podobně erudovaný jako Václav Klaus. A nebojí se to dát najevo. S oblibou volá po globálním oteplování pokaždé, když kdekoliv v Americe spadne jen pár vloček sněhu. Také vytvořil teorii iluminátského spiknutí „global warming hoaxerů“, kteří se snaží uchvátit naši planetu. A samozřejmě, jako všechno zlo světa, i globální oteplování  přichází z Číny: „Koncept globálního oteplování vymysleli Číňani, aby odstranili konkurenci průmyslu USA.“

Nebojí se ženy upozornit na nedostatky v jejich vzhledu

Americkou veřejnost už léta baví konflikt Donalda Trumpa a televizní moderátorky a komičky Rosie O’Donnell. Rosie Donalda v roce 2006 poškádlila v pořadu The View a od té doby se to s nimi veze, slovní přestřelky mezi nimi prakticky neutuchají. „Kdybych šéfoval pořadu The View, vyrazil bych Rosie. Podíval bych se jí zpříma do toho jejího tlustýho ksichtu a řekl bych: „Rosie, máš padáka!“

Nutno podotknout, že rozloha „tlustýho ksichtu“ Rosie O’Donnell si nijak nezadá s plochou napuchlé tlamy DonaldaTrumpa. To je však Donaldovi upřímně jedno a pořád se strefuje do Rosiiny nadváhy. Faktem je, že v důsledku obezity měla Rosie před časem infarkt. Není těžké si představit radostné zadostiučinění, které Donald po obdržení zprávy o její zdravotní komplikaci prožíval. Ale rozhodně nemeškal a hned se vrhl na Twitter, aby jí popřál brzkého uzdravení: „Rosie, brzy se uzdrav. Už se mi po tobě začíná stýskat,“ napsal.

Další Donaldovou favoritkou je novinářka Arianna Huffington. „Arianna Huffington je odpudivá jak zvenku, tak zevnitř. Úplně rozumím jejímu bývalému manželovi, že ji opustil kvůli chlapovi. Udělal dobře.“

Je politicky nekorektní

Donaldova dcera Ivanka o taťkovi prohlásila, že je skvělý, protože říká, co si myslí. To doslovně znamená, že prostě říká, co si myslí. On – Donald Trump. A Ivanka o tom něco ví, protože k němu má určitě blízko. Jak si jinak vysvětlit Trumpovu hlášku, že „Ivanka má skvělou figuru a klidně by ji pozval na rande, kdyby to nebyla jeho dcera“. Samozřejmě…

Mezi nejlepší výroky z ranku „proti politické korektnosti“ však určitě patří klasika v podobě stížnosti na moderátorku stanice FOX Megan Kelly. Moc se mu nelíbilo, jak se k němu Kelly během debaty chovala, takže pak oznámil, že moderátorce „krev tekla z očí… tekla jí, ehm, odevšad“. Po vlně kritiky, která se snesla na jeho hlavu, vyděšeně dementoval, že by kdy mohl mluvit o něčem tak nechutném, jako je menstruace. Co výrokem Trump myslel, ví asi opravdu jen on, nicméně mu teď v Americe některé ženy posílají tweety s datem jejich periody.

Je sexy

Donald se v posledních letech angažoval v reality show nazvané The Apprentice, ve které soutěžící usilovali o prestižní práci v jeho firmě. I tato zkušenost ho utvrdila v tom, že je prostě sexy. „Všechny ženy v reality show Apprentice se mnou flirtovaly, ať už vědomě nebo nevědomě,“ pravil seladon.

Má rád lidi, kteří nebyli zajati ve válce

Republikánský senátor a kandidát na prezidenta z roku 2008 John McCaine strávil roky ve válečném zajetí, při kterém byl mučen. Donalda však takové falešné hrdinství nerozhází. Ještě tak po něm chtít, aby McCaineovi prokazoval nějakou úctu! „[McCaine] není válečný hrdina! Je považován za válečného hrdinu, protože byl v zajetí. A já mám rád lidi, kteří v zajetí nebyli,“ utweetnul si Donny, aby všem ukázal, co si o celé té frašce se zajetím myslí.

Nenechá se opít rohlíkem

Trump těžko překousává, že nejmocnějším mužem USA je člověk tmavé pleti. Proti Afroameričanům totiž vystupoval celý život. Už od počátku devadesátých let se nebál pronášet údajně i výroky typu „Černí mají lenost jako povahový rys“.

Kromě neustálého napadání amerického prezidenta, například s odvoláním na jeho špatné působení na afroamerické obyvatele v Baltimoru, se pouští i do pikantnějších misí. Známá je kauza kolem Obamova rodného listu. Donald Trump prostě nechtěl věřit, že by se Barack Obama mohl narodit v USA, tak opakovaně vyzýval amerického prezidenta, aby mu předložil rodný list. Tak dlouho naléhal, až ho Obama vytáhl. Ani pak ale nebyl spokojen a nechal otevřenou možnost, že je ten kus papíru zfalšovaný. Kdepak, na Donalda si nepřijdou…

Pak také upozornil na židovský původ moderátora Jona Stewarta a zveřejnil jeho pravé, tajné a úplně židovské jméno: Jonathan Leibowitz. Na to Stewart zareagoval zveřejněním pravého jména Donalda Trumpa, které prý zní Fuckface von Clownstick.

Lidé, kteří pomáhají jiným lidem jsou fajn, ale…

Pomáhat nemocným a potřebným je fajn, ale odsaď pocaď. Svůj postoj si Donald jednoznačně utvrdil v loňském roce, kdy Afriku sužovala epidemie eboly. „Spojené státy nemůžou brát zpátky lidi nakažené ebolou. Lidi, kteří jezdí pomáhat do vzdálených zemí, jsou úžasní – ale musí nést následky!“

Vede v republikánských preferencích

Ta nejvíc nejlepší věc se hodí na závěr: podle některých posledních výzkumů je Donald Trump s necelými dvaceti procenty nejpodporovanějším republikánským kandidátem. Těžko říct, jak dopadnou republikánské primárky, nicméně Trump se už nechal slyšel, že pokud ho republikáni nepostaví, vydá se do boje o prezidentské křeslo sám. Následně pro změnu přísahal věrnost straně, ale u muže jeho ražení jeden nikdy neví. Držíme mu palečky! Je to taková jízda, jako kdyby u nás do prezidentského úřadu zasedli naráz Klaus, Zeman, Okamura, Topolánek a Jiří Pomeje. Jen s tím rozdílem, že USA má 300 milionů obyvatel, největší jaderný arzenál na světě, armádu podnikající poslední roky bezhlavé intervence proti terorismu všude možně a i pětadvacet let po skončení studené války největší geopolitický vliv. Jupí!

Johana Chylíková je socioložka. Apolena Rychlíková je dokumentaristka a redaktorka A2larmu.

 

Čtěte dále