Míchání ras se vrací do Evropy

V Lidovkách už se zase míchají rasy. Přijdou opět koncentráky?

Vlastně to není žádné překvapení. Někdo zkrátka musel praštit do stolu a vytáhnout do českého mainstreamu i old fashioned tvrďáckou teorii o umělém míchání ras. Ukázat odvahu a bez obalu po stotisící říct, o co tady vlastně jde: podle Mnislava Zeleného nejde totiž o nic menšího než o shora organizovanou genocidu bílého evropského obyvatelstva. „Je to genocida bělochů. Je třeba věci konečně nazvat pravými jmény, a ne používat korektnost,“ napsal. Když už jsme odhodili nikdy nepoužívanou politickou korektnost, proč se zdržovat a rovnou to neosolit v hitlerovském duchu škodlivosti míchání ras. Po obdivné recenzi na zakládající knihu new school fašismu Proč bojujeme od Guillauma Faye tak na stránkách Lidových novin přišel na přetřes i old fashioned rasismus.

Pokud někdo považuje mezirasový sex za nepřirozený, ať ho neprovádí. Smutné je, když o tom píše do novin.

Jako kulturní antropolog a etnolog Mnislav Zelený takřka vědecky rozlišuje umělé a přirozené míchání ras. Přirozené je v pořádku, umělé nikoli. Jak se to pozná, Zelený nerozvádí. Jistě by dalo práci zjišťovat u dítěte tmavého Maročana a bílé Pařížanky, jestli jsou jejich děti výsledkem umělého, nebo přirozeného křížení ras. Ale Zelený na to jde od lesa. „Paní Merkelová a jí podobní vlastně rozjíždějí umělé křížení ras, kdy bělošská rasa jako taková bude postupně likvidována a my Evropané budeme hnědí nebo černí.“ Zelený vůbec nevysvětluje, jak konkrétně k této genocidě dochází. V soudobé Evropě tak podle tohoto vědce dochází takřka výhradně ke křížení umělému. Jeho umělost pak spočívá v otevřených hranicích Evropy.

Zadrátovaná státní hranice jako faktor přirozeného vývoje je značně nesmyslný pohled na biologickou antropologii člověka, ale Zelený je antropolog kulturní a nikdo nemůže říct, že by ostnatý drát jako garant zdravého vývoje národů neměl v evropské kultuře svoje pevné místo. Přirozené je konečně pojem relativní, a pokud někdo považuje mezirasový sex za nepřirozený, ať ho neprovádí. Smutné je, když o tom píše do novin

Genocida bílých?

I rasismus ale udělal od druhé světové války pokroky a infikoval se humanismem. U Zeleného se tato sluníčkářská infikace projevuje tak, že nekáže přímo rasovou nerovnost, ale naopak zvláštní druh rovnosti: každá rasa si má žít na svém území a vzájemně se nemá (uměle) křížit. („Jste ze Sýrie? Je tam válka a nedá se tam žít? Váš kulturní okruh. Nezájem, nazdar.“) Jiné chování je podle kulturního antropologa genocidou bílé rasy. Prostě proto.

Zeleného motivy pro rasismus mají pochopitelně i vyšší pohnutky. Je otrávený z reakcí elit na terorismus a přeje si reakce jiné, nejspíš ráznější. Stejně jako nezvykle vysoký počet odvážných komentátorů, kteří co týden znovu a znovu strhávají masku pokrytectví základních lidských práv, ani Zelený nedořekne, co by si vlastně přál. Na to nemá dost odvahy nebo představivosti. Jediná politická možnost, jak účinně zabránit „umělému míchání ras“, se totiž jmenuje koncentráky – alespoň dočasné, než by se podařilo provést deportace všech barevných do příslušných oblastí planety, protože „vše má svůj původ a vše má i své místo na zemi, kam patří a kde má i svou funkci“. A „něco“ hold nepatří do Evropy.

Denně rituálně podřezávaná posvátná kráva politické korektnosti slouží k sebeuspokojení, které způsobí, že už dál přemýšlet nikdo nemusí. Úkol splněn, Lidovky klesly ještě hloub. Lež znovu odhalena. Politicky korektní sračky v ČR nechceme, ale opravdovou odvahu říct, co vlastně chceme, zase tak úplně nemáme. Protože propagace koncentráků je pořád ještě trestná a k ničemu jinému texty jako ten Zeleného nesměřují.

Autor je redaktor A2larmu.

 

Čtěte dále