Zakladatel německé Pegidy se stal politickým uprchlíkem

Bývalý čelní představitel Pegidy se po problémech se zákonem odstěhoval na Tenerife.

Lutz Bachmann byl svého času hlavní postavou německého hnutí PEGIDA (Patriotičtí Evropané proti islamizaci Západu). Nakonec musel odejít z jeho čela (a tím i z mediálního výsluní) poté, co na svém facebookovém profilu zveřejnil svoji fotografii, na níž se stylizoval do postavy Adolfa Hitlera. Zároveň byl německými soudy shledán vinným z šíření nenávisti. Ze svého oficiálního postu odstoupil už v lednu 2015, avšak akcí Pegidy se účastnil až donedávna. Jeho náhlá nepřítomnost pak začala zajímat německá média.

Německý deník Sächsische Zeitung teď přišel s informací, že Lutz Bachmann opustil v květnu svůj byt v Drážďanech a aktuálně žije se svojí ženou na ostrově Tenerife.

Ve svém videu tvrdí, že na Tenerife pracuje, a svůj krok zdůvodňuje tím, že jeho žena už nedokáže vydržet tlak, který je na ně v Drážďanech vyvíjen. Podle vlastních slov došlo v jejich domě už ke čtyřem pokusům o vloupání během dvou měsíců a jejich auto bylo vyhozeno do povětří. Zda bude jeho pobyt permanentní, nebo pouze dočasný, není z jeho sdělení jasné. Do Německa se zatím vrací jen jednou za čtrnáct dní „na znamení odporu“.

 

Čtěte dále