Prohlásil hurikán Irma za hoax a pak před ním musel utéct

Populární americký komentátor označil hurikán Irma za hoax, kterým se liberálové snaží dokázat existenci klimatické změny.

Boj části amerických konzervativců proti zastáncům klimatické změny rozhodně není jednoduchý. Stojí proti nim věda a čas od času je dostihne i to, o čem vědci, varující před dopady globálního oteplování, mluví už několik let. „Reality check“ nedávno prožil populární rozhlasový komentátor a podporovatel konzervativců Rush Limbaugh, jehož rozhlasový pořad týdně poslouchá až patnáct milionů lidí. Limbaugh, který je známý svými výpady vůči liberálním médiím, feminismu a veškeré liberálně progresivní agendě, označil ve svém pořadu hurikán Irma za hoax. Podle jeho slov je rozsah a destruktivní síla hurikánu Irma záměrně zveličován liberálními médii, která se tím snaží dokázat existenci klimatické změny. „Jediné, co potřebujete, je vytvořit strach a paniku a doplnit to řečmi o tom, že klimatická změna dodává hurikánům větší sílu. Vytvoříte tím paniku a je to. Vaše agenda se prosadila,“ tvrdil ve svém pořadu Limbaugh.

Limbaugh, který je známý svými výpady vůči liberálním médiím, feminismu a veškeré liberálně progresivní agendě, označil ve svém pořadu hurikán Irma za hoax.

Pár dní nato, když už bylo jasné, že se hurikán přežene přes Floridu, sdělil Limbaugh svým posluchačům, že na pár dní přeruší své pravidelné živé vysílání. „Nechci se zaplétat do detailů, ale zdá se, že z bezpečnostních důvodů nebudeme zítra náš pořad vysílat. Ve vysílání budeme pokračovat příští týden,“ sdělil svým posluchačům nečekanou zprávu Limbaugh ve čtvrtek. Později dodal, že si není jistý, jestli je z právních důvodů možné vysílat pořad mimo oblast Jižní Floridy, a tudíž neví, zda se vrátí na rozhlasové vlny už v pondělí. Posluchače, kteří se nacházeli v oblasti Jižní Floridy, k evakuaci ve svém pořadu nevyzval. Uvědomíme-li si, kolik milionů posluchačů je ochotno věřit velké části toho, co jim Limbaugh ve svém pořadu říká, pak nad touto jinak komickou situací trochu zamrazí.

 

Čtěte dále