Hostem karlovarského festivalu je Casey Affleck, obviněný ze sexuálního obtěžování

Čeští novináři přítomnost amerického herce a režiséra v Karlových Varech oslavují. Řada zahraničních médií ve stejnou dobu připomíná jeho aféry se sexuálním obtěžováním. 

Na 54. ročník Filmového festivalu Karlovy Vary dorazil americký herec a režisér Casey Affleck, aby na něm představil svůj nový film Světlo mého života. Česká média jeho účast nadšeně oslavovala s tím, že karlovarský festival má další hvězdný zářez.

Ve stejný den však řada světových médií psala o vystoupení americké herečky Olivie Munn, která si myslí, že by si měl Casey Affleck dát v natáčení pauzu a vyrovnat se s obviněními ze sexuálního obtěžování. Naráží tím na dva případy, které skončily mimosoudním vyrovnáním.

Munn kromě případu Caseyho Afflecka hovořila také o jeho bratru Benovi a Quentinu Tarantinovi, který přiznal, že věděl o chování svého producenta Harveyho Weinsteina. Ten dosud za mimosoudní vyrovnání s oběťmi svého sexuálního obtěžování utratil 44 milionů dolarů. Podle herečky jde o flagrantní zneužití moci a ti, kteří se ho dopustili, by měli na čas z veřejného prostoru odejít. Herečka dále poukázala na to, že nemá nic proti odpuštění, ale k tomu musí tito lidé dospět stejně jako ostatní.

„Když něco pokazí obyčejní lidé, stáhnou se do ústraní a snaží se s tím vyrovnat a postupně se vrátit¨,“ vysvětluje Munn webovému magazínu ETCanada. „Ale pak jsou tu tito muži, kteří se zachovají nesprávně, a jdou dál. Řeknou: ‚Jejda, omlouvám se, měl jsem špatný den,‘ a pak se prostě vrátí na své místo v řadě.“

Herečka nijak nezpochybňuje talent zmíněných mužů, ale říká, že je nefér, když se tato část jejich osobnosti odsouvá do pozadí a všichni dělají, jako by se nic nestalo. V případě českých médií se to Caseymu Affleckovi podařilo dokonale.

 

 

Čtěte dále