Redneck #1: Vzteklý pes Biden, učitelská stávka v Chicagu a váhající Warren

Od nového roku spouštíme sérii nových podcastů. Už ode dneška jsme pro vás připravili podcast Redneck, ve kterém bude Matěj Schneider přibližovat americkou politiku zespoda i shora.

V prvním díle si poslechnete, jak si vyměňují urážky Donald Trump, Kim Čong-un a Joe Biden, nebo hrozby Hillary Clinton. Podrobněji tu rozebírám výsledek voleb do zastupitelstva v Seattlu, nejnovější úspěch stávkujících učitelů nebo váhání senátorky Elizabeth Warren v její prezidentské kampani. Zatímco v minulých měsících stála pevně na straně okamžité reformy amerického zdravotnictví, před týdnem začala razit jiný postup. Na závěr dojde i na (snad) první letecký útok na americkou půdu – pozor, nejde o Pearl Harbor.

Každý nový díl podcastu si můžete poslechnout nejen tady na webu Alarmu. Podcast můžete odebírat na Spotify, Apple Podcasts nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Přes SoundCloud už to můžete udělat nyní, na Spotify a Apple Podcasts by se měl podcast objevit během následujících dní. Od příštího týdne se můžete těšit na nový díl zveřejňovaný vždy v pátek, souběžně na všech platformách. Vznik podcastu podporuje kromě Alarmu také sesterský projekt Voxpot.

Kromě samotného podcastu spouštíme také facebookovou stránku, kde kromě samotných dílů najdete v průběhu každého týdne aktuální zprávy z amerických médií, případně delší texty zmiňované v jednotlivých dílech. Název podcastu je sice poctou stávkujícím apalačským dělníkům a horníkům, kteří nosili rudé šátky, Facebook si ale mylně myslí, že jde o hanlivé označení. Proto se stránka jmenuje pouze RDNCK.

 

Čtěte dále