Kvůli koronaviru pozastavuje Netflix natáčení vlastních seriálů a filmů

Digitální televizní platforma Netflix přerušila třeba natáčení čtvrté série Stranger Things. Výrobu částečně přerušují i společnosti Disney, ABC, FX a další.

Veškerá hraná produkce Netflixu probíhající na území USA a Kanady, včetně čtvrté řady populární série Stranger Things, se dočasně pozastavuje. Zaměstnanci Netflixu v Kalifornii byli navíc požádáni, aby pracovali jen z domova. Rozhodnutí padlo poté, co prezident Trump v pátek vyhlásil stav nouze kvůli šíření koronaviru. Ten se vyskytuje už ve čtyřiceti devíti amerických státech s aktuálním počtem kolem 2200 nakažených.

Kromě vlastních seriálů Netflix zastavil i produkci hraných snímků – například The Prom (Ryan Murphy) s Meryl Streep. Podle některých zdrojů plánuje společnost přerušit natáčení na příští dva týdny. Pokračování projektů vznikajících mimo Ameriku (například druhá série Zaklínače) je posuzováno v závislosti na lokálních okolnostech.

V důsledku globální pandemie byla přerušena produkce i celé řady dalších filmů, seriálů a televizních show. Výrobu částečně stopla třeba společnost FX, a je tedy nejisté, kdy se dočkáme například pokračování úspěšného seriálu Atlanta. Odložena byla taky řada velkých filmových premiér. Kromě Disneyho Mulan se to týká i téměř hotových filmů, třeba poslední Bondovky No Time to Die (přesunuta až na listopad) nebo pokračování hororového filmu Tiché místo. Rovněž některé talkshow, které se už natáčely bez publika ve studiu (např. The Tonight Show nebo Late Night), jsou nově úplně přerušeny. Celý seznam zrušených nebo odložených filmových premiér a sérií je k nahlédnutí zde.

Od pondělí 16. března by měl platit zákaz filmové a televizní výroby na celém území USA a Kanady. Pro většinu filmových společností to znamená extrémní finanční ztráty, které se nepochybně odrazí na budoucí produkci.

 

Čtěte dále