Hvězdou Twitteru se stal farář, který stříkal svěcenou vodu vodní pistolkou

Detroitský duchovní použil při Svatém týdnu dětskou pistolku na svěcenou vodu, aby věřící mohli zachovat rozestupy nutné kvůli koronavirové pandemii.

Víkendovou hvězdou sociálních sítí se stal překvapivě detroitský duchovní, otec Tim Pelc z farnosti sv. Ambrože. Aby zachoval rozestupy nutné kvůli koronavirové pandemii, k požehnání svým věřícím při Svatém týdnu použil dětskou stříkací pistoli. Když se fotografie se zpožděním dostala na Twitter, způsobila malou senzaci.

„Měl jsem ji tu původně kvůli dětem,“ vysvětlil Pelc BuzzFeed News, jak ho vlastně napadlo využít pistolku ke stříkání svěcenou vodou. „A když jsme se chystali na Velikonoce, přemýšlel jsem, jak co nejlíp dodržovat nařízení sociálního distancování,“ dodal.

Sedmdesátiletý farář svůj nápad dopředu konzultoval se svým známým – lékařem na pohotovosti – aby se ujistil, že je jeho nápad bezpečný pro něj i věřící. „Řekl mi, že je to nejen bezpečné, ale také zábavné, a nakonec přišel na bohoslužbu se svými dětmi,“ uvedl Pelc. BuzzFeed News se dále svěřil, že při bohoslužbě, která probíhala venku, měli slunečné počasí i velkou účast a že lidé si mši zjevně užívali.

Fotografie z bohoslužby byly už minulý měsíc sdíleny na církevní stránce Facebooku, ale senzací se staly, když se dostaly na Twitter, kde měla jedna fotka 123 tisíc retweetů. „Hodně se to sdílelo na Ukrajině, ale nejvtipnější byli Němci, kteří vedli dlouhou diskusi o typech vodních pistolí,“ řekl Pelc. „Dvakrát ho lajknul i někdo z Vatikánu, což mě trochu znepokojovalo, ale zatím se nikdo neozval,“ uzavřel duchovní.

 

Čtěte dále