Robot ve hře Fallout 76 šíří komunistickou propagandu. Některé hráče prý irituje

Jedna z nejkontroverznějších her současnosti má další problém. Hráči si stěžují, že nový robot místo práce agituje.

Minulý měsíc byl uveden do prodeje nový bot Collectron, který by měl v otevřeném světě postapokalyptické hry Fallout 76 od vývojářů firmy Bethesda hledat hráči vodu, jídlo, střelné zbraně či granáty. Bouřlivé diskuse na serveru Reddit.com však naznačují, že místo toho robot označený rudou hvězdou pouze opakuje hesla jako „Ať žije revoluce“ nebo „Za proletariát“ a jeho největší starostí je šířit ideologii – namísto práce, na kterou byl původně pořízen.

Robot označený rudou hvězdou opakuje hesla jako „Ať žije revoluce“ nebo „Za proletariát“ a jeho největší starostí je šířit ideologii.

Co při úvodních sekvencích, kde bota integrujete, může vypadat jako roztomilý vtípek (koneckonců není to jediná věc s komunistickou image, kterou si v obchodě s mikrotransakcemi pro Fallout 76 můžete pořídit), ovšem údajně komplikuje samotnou hru. Podle některých je například nový Collectron také pacifista, a tak nemůžete čekat, že vám dodá dostatek granátů, které potřebujete k úspěšné akci ve hře. Místo nich totiž sbírá obrovské množství propagandistických letáků, kterými brzy zaplní váš sklad s věcmi a v tu chvíli přestane hledat další, pro hraní potřebné věci. Pokud si toho všimnete, můžete sice letáky vyměnit za herní měnu Falloutu 76, ale i tuto možnost někteří považují za projev černého humoru vývojářů z firmy Bethesda.

Z hráčů zklamaných produktivitou nového bota si však dělají legraci i někteří novináři z herních časopisů. Podle nich je totiž velmi naivní čekat, že se nechá vykořisťovat robot, jehož hlavní identifikací při nákupu je, že má slabost pro Marxe. Bethesda navíc jasně deklarovala, že věci, které si hráč může dokupovat do hry, mu nedávají žádnou herní výhodu, ale jsou zde pouze pro větší zábavu. Problém tedy bude zřejmě v tom, že zábavu si tentokrát vývojáři z Bethesdy představují trochu jinak než „postižení“ hráči.

Za skutečnou chybu nového bota Collectron, kterou se bude Bethesda snažit opravit, však lze považovat skutečnost, že komunistickou ideologii na rozdíl od něj nesdílejí věže, které chrání hráčův sklad, a tak na něj střílejí, jako kdyby to byl nepřítel.

 

Čtěte dále