Ve Vídni zavřeli křižovatku a postavili na ní pop-up bazén

Nedaleko uzavřeného dopravního uzlu ve Vídni se místní koupou a pořádají se tu kulturní akce.

V dočasně zavřené ulici poblíž vídeňského Westbahnhofu se lidé mohou až do konce srpna zchladit v bazénku. Kromě toho si mohou v prostoru dočasně zavřené křižovatky užít koncerty, divadelní přestavení, nejrůznější workshopy, odpočívat pod palmami nebo nakoupit ve stáncích. Vedle plaveckého bazénu je jeviště, asfalt je pokrytý trávníkem, na kterém jsou slunečníky a palmy v květináčích. „Vídeň je prostě lepší!“ píše o tom deník Berliner Zeitung, který si stýská, že zorganizovat něco takového v německém hlavním městě, je nepředstavitelné.

Asfalt je pokrytý trávníkem, na kterém jsou slunečníky a palmy v květináčích. „Vídeň je prostě lepší!“ píše o tom deník Berliner Zeitung.

Celkem 150 tisíc eur na projekt získala koalice politiků ze sedmého a patnáctého městského okresu. Projekt sice sklízí i kritiku za to, že kvůli bazénku, do kterého je kvůli pandemii možné pustit najednou jen šest lidí, bylo nutné najmout speciálního plavčíka, a naštvaní jsou i někteří řidiči, podle nichž projekt oživení zavřené křižovatky způsobuje v okolních ulicích kolony. Řada místních je ale spokojená a politici plánují projekt Gürtelfrische West.

 

Čtěte dále