Kvóty #6. „Představa odpolitizované tvorby je pro mě nepochopitelná,“ říká Klára Vlasáková 

Nový díl feministické talkshow, tentokrát se spisovatelkou, novinářkou, dramaturgyní a scenáristkou Klárou Vlasákovou nejen o její románové prvotině Praskliny. 

Debutový román Kláry Vlasákové má jednoduchý název: Praskliny. Dystopické sci-fi z blízké budoucnosti pojednává o světě, ve kterém se najednou zjevila bílá levitující koule. Ta svou netečností začíná měnit chod celé společnosti i životy hlavních hrdinů. Vlasáková knihu vydala v nakladatelství Listen, jež specializuje na současnou českou beletrii, a kniha už od svého vydání vzbuzuje převážně nadšený ohlas. Jak se Klára Vlasáková staví k současné světové i české literatuře, co jsou pro dnešní spisovatelky překážky v tvorbě a proč má někdy chuť se návštěvníkům svých čtení za knížku omlouvat? I o tom jsou dnešní Kvóty.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále