Kvóty #7. „Ekologické hnutí se musí zaměřit na ty, kterých se konjunktura netýkala,“ říká šéfka Hnutí Duha

S Annou Kárníkovou o megalomanských projektech vlády, sociálně spravedlivé transformaci i největších výzvách ekologického hnutí v Česku i v Evropě. 

Anna Kárníková je absolventka Evropských studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy a oboru politiky životního prostředí na britské London School of Economics and Political Science. Pracovala několik let na Úřadu vlády jako ředitelka Odboru pro udržitelný rozvoj a tajemnice Rady vlády pro udržitelný rozvoj. Od roku 2019 šéfuje největší a nejzavedenější ekologické organizaci u nás – Hnutí Duha. V novém dílu podcastu Kvóty mluvila o strategiích Hnutí Duha vůči novým projektům vlády: kanálu Dunaj – Odra – Labe nebo novým reaktorům jaderné elektrárny Dukovany. Řešily se i konkrétní projevy klimatické katastrofy na území České republiky a změny, které nás v horizontu několika let čekají.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále