Kvóty #8: „Hned první směna mě dostala,“ říká sestra z covidového oddělení ve Zlíně

Barbora Tomšů se jako dobrovolnice přihlásila do covidového oddělení v Krajské nemocnici Tomáše Bati. Co koronavirus způsobuje, o jaké pacienty se stará a umírají lidé s covidem, nebo na něj?

Ze dne na den otevřeli ve Zlíně několik specializovaných covidových oddělení. Kromě šesti klasických tu fungují i tři oddělení ARO pro pacienty v nejtěžším stádiu nemoci. Jako dobrovolnice se o ně stará i zdravotní sestra Barbora Tomšů, která se v běžné praxi věnuje novorozencům s poporodními komplikacemi a předčasně narozeným dětem. O tom, jak na ni práce na jednom z nejtěžších oddělení ve Zlíně působí a čeho se ohledně šíření pandemie koronaviru a dopadů na české zdravotnictví obává, jsme se bavily přímo ve zlínské nemocnici.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále