Kvóty #13. „Polovina dětí se ve škole o sexu nedozví nic. Konsent to chce změnit,“ říká Barush Maush

V českém školství chybí informace o sexu i sexualitě, ve společnosti stále panují mýty o znásilnění a lidském těle. Nová kampaň organizace Konsent se proto zaměřuje na sexuální výchovu a nabízí metodiku pro školy. 

Žádná tabu před tabulí, tak zní nejnovější kampaň organizace Konsent, zaměřená na vzdělávání dospívajících dětí v oblasti sexuality. Pozvání do feministické talk show Kvóty přijala kreativní ředitelka Konsentu Barush Maush a povídaly jsme si o tom, jak generace Z přistupuje k sexu a genderovým identitám, kde o tématech spojených se sexem hledají informace a v jakém stavu je vůbec sexuální výchova v rámci českého vzdělávacího systému.  „Realizovaly jsme workshopy na středních školách. Byl o ně obří zájem, ale v našich silách není obejít všechny školy v Česku a mluvit se všemi dětmi o sexu. Rozhodly jsme se naše metodiky převádět do manuálu pro pedagogy, aby ti mohli sami vyučovat,“ vysvětluje Barush Maush. Hovořily jsme také o vlivu porna, o přetrvávajících mýtech o lidském těle či znásilnění i o způsobech, jak s dospívajícími o sexu mluvit. Kampaň organizace můžete podpořit zde.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále