Jana Ciglerová: Bidenovu administrativu čeká velký úkol. Musí ošetřit Trumpovy voliče

S reportérkou Deníku N Janou Ciglerovou jsme se v novém dílu feministické talk show bavily o situaci ve Washingtonu, kde se schyluje k inauguraci nového amerického prezidenta. 

Jana Ciglerová vystudovala žurnalistiku na FSV v Praze a International Journalism na City University v Londýně. Žije v USA a do Deníku N přichází po třinácti letech v MF Dnes na pozici americké zpravodajky. V minulosti působila jako zpravodajka Lidových novin ve Velké Británii, psala pro The Observer a Evening Standard a absolvovala stáž pro zahraniční zpravodaje v Helsinkách. Zajímá se také o ženská témata, založila diskusní pořad Tah dámou na ČT, vedla časopis Elle a stála na začátku vzniku přílohy Ona Dnes. Vedle novinářské práce také přednáší pro české i zahraniční studenty médií a žurnalistiky v Praze, v roce 2016 učila na Clemson University v Jižní Karolíně.

Ciglerová se momentálně nachází ve Washingtonu, D.C. Jak probíhají přípravy na inauguraci Joea Bidena? Proč město hlídá na 25 tisíc členů Národní gardy? Jsou obavy, že by mohlo dojít k násilnému přerušení inaugurace, oprávněné? A jakým prezidentem by Joe Biden měl být, aby uklidnil situaci ve Spojených státech?

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

Čtěte dále