„Rozbiju jí lebku kladivem.“ Marilyna Mansona obvinila bývalá snoubenka ze zneužívání

Herečka Evan Rachel Wood prozradila, kdo ji léta zneužíval. Díky tomu, že se k ní přidaly další ženy, popsala násilí, kterému ji vystavoval hudebník Marilyn Manson.

„Wow, takže se ukázalo, že Marilyn Manson je úplnej čurák? Proč jsou to vždycky ti, u kterých to nejmíň čekáme?“ Takhle sarkasticky na Twitteru reagoval britský kulturní publicista Phil Harrison na obvinění, které vůči Mansonovi vznesla jeho bývalá snoubenka Evan Rachel Wood. K ní se pak přidaly čtyři další ženy. Wood, která Mansona obvinila ze zneužívání a manipulace, s ním byla zasnoubená od ledna 2010, v srpnu téhož roku ale zasnoubení zrušila a už v roce 2018 vypovídala o násilném vztahu s mužem, kterého poznala ještě coby teenagerka. Teprve teď ale Wood za násilníka přímo označila Briana Warnera, který od konce osmdesátých let vystupuje jako Marilyn Manson.

Společnost vnímá instituci rockové hvězdy jako archetyp, ke kterému sexuální násilí a zneužívání historicky patří.

„Manson mě hrůzostrašně zneužíval celé dlouhé roky,“ napsala herecká hvězda seriálu Westworld na Instagram. „Vymýval mi mozek, manipuloval se mnou a nutil mě k poslušnosti. Chci už skončit s životem ve strachu z pomsty, pomluv a vydírání. Proto musím odhalit totožnost tohoto nebezpečného člověka, než zničí víc životů. Za mnou stojí i mnoho dalších obětí, které už nebudou zticha.“ K Wood se vzápětí přidaly další ženy, podle kterých je zpěvák zamykal v domě, bránil jim v kontaktu s přáteli, terorizoval je a zastrašoval. Jedna z obětí například uvedla, že ji Manson pořezal rozbitou sklenicí od vína a nutil ji uzavřít s ním krevní pakt. Podle jiné zase vyhrožoval zabitím domácích mazlíčků.

Marilyn Manson se zatím pro média nevyjádřil, na sociálních sítích se ale vyjadřují fanoušci a publicisté, a to často podobně ostře jako zmíněný Phil Harrison. Mnozí přitom zmiňují Mansonův rozhovor pro magazín Spin z roku 2009, ve kterém zpěvák otevřeně mluvil o tom, že „každý den sní o tom, jak své přítelkyni rozbíjí lebku obrovským kladivem“. Loňské vysvětlení Mansonových zástupců, podle kterých „je zjevné, že šlo o teatrální přehánění rockové hvězdy, která se snažila promovat svou novou desku“, nám přitom znovu říká dost o tom, jak společnost vnímá instituci rockové hvězdy: jako archetyp, ke kterému sexuální násilí a zneužívání historicky patří.

 

Čtěte dále