Šárka Homfray: Výrazná část politické elity je vyčpělá a nedokáže se zamyslet nad budoucností. Vize už se ani nepředstírají

Pozvání do podcastu Kvóty přijala odborová právnička a specialistka na problematiku práce Šárka Homfray. Co nejvíc ohrožuje pracující třídu a jaké problémy se řeší v soukromém a státním sektoru?

Odborová právnička a publicistka Šárka Homfray se ve své práci zaměřuje na témata související s prací: věnuje se otázkám diskriminace, genderovým nerovnostem, digitalizaci a průmyslu 4.0, proměnám pracovního trhu, prekarizaci, globalizované ekonomice nebo platformovému kapitalismu. V dalším dílu feministického podcastu Kvóty mluví nejen o těchto oblastech, ale také o absenci imaginace politických elit, o podbízivých kampaních řešících triviality nebo o tom, proč mladí lidé málokdy vydrží pracovat ve státním sektoru. Jaká jsou podle Šárky Homfray východiska z dnešních krizí, kde hledat politickou inspiraci a proč se pokoušet komunikovat i nebanální témata? Proč jsou i odbory „pánský klub“ a jak těžké je slaďování péče a práce v dnešním Česku? I o tom jsou dnešní Kvóty.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v dlouhodobé crowdfundingové kampani.

Čtěte dále