„Fabriky, jejichž jedinou konkurenční výhodou je levná práce, musí z trhu pryč,“ říká Ilona Švihlíková

Nový díl podcastové talk show Kvóty se zaměřuje na ekonomické dopady koronavirové pandemie. Hostkou Apoleny Rychlíkové je ekonomka a zakladatelka časopisu Argument Ilona Švihlíková.

„Pandemie je obrovská změna. Je svět před a svět po. K tomu, co bylo, se nevrátíme,“ vysvětluje Ilona Švihlíková v nejnovějším dílu podcastu Kvóty. Debata se tentokrát točila především kolem možných ekonomických dopadů pandemie, role průmyslové lobby na rozhodování vlády i kolem selhání politické třídy jako takové. Co by podle Ilony Švihlíkové hrozilo, kdyby se skutečně na pár týdnů uzavřel průmysl? Na čem dnes vlastně stojí česká ekonomika? Jak hodnotí výroky některých kapitánů českého průmyslu směrem k sociálním opatřením vlády? A jak otřese pandemie postavením České republiky?

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

Čtěte dále