Kdyby nebyla pandemie, už dávno by se na Slovensku konaly masivní protesty, říká Alena Krempaská

S programovou ředitelkou Inštitútu ľudských práv jsme hovořili o právě probíhající politické bouři, která otřásá Slovenskem.

Poslední březnový týden rezignoval na funkci premiéra Slovenské republiky Igor Matovič a na jeho místo nastoupil Eduard Heger. Touto personální výměnou vyvrcholila politická krize na Slovensku, kde se před více než měsícem začala štěpit široká vládní koalice. Co stálo na počátku krize? Proč Matovič tak rychle ztrácel veřejnou podporu a z původních 25 procent, které svou protikorupční rétorikou získal ve volbách, se jeho strana OĽaNO dostala na aktuální desetiprocentní podporu? Jak se k celé situaci staví Zuzana Čaputová? Jaké jsou momentální vyhlídky Roberta Fica nebo Petera Pellegriniho a jaký dopad má pandemie na slovenskou společnost? V nejnovějším dílu podcastové feministické talk show Kvóty si o tom povídáme s Alenou Krempaskou.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

Čtěte dále