Kdo je obří populista z Pensylvánie John Fetterman?

V dnešním dílu se podcast Redneck vrací k profilovému formátu. Tentokrát opět trochu více zespodu. Aktuální díl se zaměřuje na bývalého starostu malého města, který teď kandiduje do Senátu.

Spoustu pozornosti si v průběhu posledních několika let vysloužila takzvaná The Squad – skupina zastupitelek (a od loňských voleb i zastupitelů) v dolní komoře amerického Kongresu, které jsou o poznání levicovější než většina demokratů v posledních několika dekádách. Jen těžko byste hledali někoho, kdo by to této skupiny zapadal (alespoň vizuálně) lépe než dvoumetrový, holohlavý a potetovaný John Fetterman. Jak se stalo, že je tento bývalý starosta dvoutisícového městečka v současnosti nejviditelnějším kandidátem do Senátu za Pensylvánii? A proč má Fetterman na rukou vytetovaných deset různých dat? O tom všem je dnešní Redneck.

Všechny díly podcastu Redneck si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na SpotifyApple PodcastsPlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Podrobnější aktuality o USA si můžete přečíst na Substacku podcastu. Vznik Rednecku podporuje vedle Alarmu také sesterský projekt Voxpot.

Čtěte dále