Babišova vize pro Česko? Buďme jako Orbánovo Maďarsko

Andrej Babiš představil svou novou předvolební knihu. Pokud je vám méně než šedesát, pak vám nenabízí nic než pracovní tábor... Sledujte další díl Všichni tady umřeme.

Babiš napsal další předvolební knihu, v níž kope do mladých, Grety nebo Pirátů. Obětoval jsem se a přečetl to za vás. Je to nekonečný senilní blábol srovnatelný snad jen s Poučením z krizového vývoje, což byl základní dokument normalizace Gustáva Husáka. Ostatně Babiš je takovou fúzí Husáka a Jakeše, obalenou současným marketingem.

Více než rok jsme čelili devastující epidemii, při níž zemřelo čtyřicet tisíc lidí. Babiš jim na čtyřech stovkách stran nevěnoval jedinou větu. Žádná lítost ani omluva. Mrtví neexistují. Covidu věnuje pár stránek, v nichž se jeví jako vítěz. Podle Babiše to byla vlastně jen taková nepříjemnost, která by nás měla inspirovat. Sám premiér byl častěji s rodinou a Monika dobře vařila. Tak snad jste se během té apokalypsy, kterou Babiš osobně zbabral světově nevídaným způsobem, měli taky tak bezva jako on. V knížce stejně tak nenajdete nic, co by se reálně věnovalo klimatické krizi nebo krizi bydlení. Zato zjistíte, že jediným přítelem Andreje Babiše je Viktor Orbán. Tak se pojďme na budoucnost Babišova orbánismu podívat blíže.

Babiš je rozhodnutý udělat pro své vítězství úplně všechno a opozici už nezbývá moc času, aby tento jednoduchý fakt pochopila.

Prvních třicet stran je věnováno tomu nejdůležitějšímu, co naši zemí pálí, tomu, co řešíme každý den. Ano, je to migrace. Hrdinové Babiš a Orbán hodili kvóty Bruselu na hlavu, a stali se tak přáteli. Orbán, který ve své zemi zdevastoval svobodná média a momentálně vede válku proti LGBT lidem, je přímo Babišovým politickým vzorem a český premiér varuje před migrací a Piráty, kteří vám chtějí domů nastěhovat migranty… Tohle teď asi budeme poslouchat až do října. Na migraci pak logicky navazuje další priorita, a sice armáda…

Babiš je rozhodnutý udělat pro své vítězství úplně všechno a opozici už nezbývá moc času, aby tento jednoduchý fakt pochopila. Tyhle volby vážně nebudou o tom, kdo nabídne krkolomnější slogan a pozitivnější návrh nebo kdo udělá hezčí stojku. Babiš knihou chce především vyděsit a zmobilizovat své voliče. Má k tomu ostatně skvěle připravený terén. Stejnými tématy, kterými straší v knize, jeho mediální stáje straší lidi po celé volební období. Babiš tak jen sklidí úrodu, kterou zasela MF Dnes, řízená jeho otrokem Jaroslavem Pleslem, a se kterou mu pomáhají třeba v Echu24, když několikrát denně straší šílenou západní levicí, Bruselem, Gretou a dalšími děsivými věcmi ze zkaženého Západu.

Ovšem pokud je vám míň než šedesát, pak vám Babiš nenabízí nic než pracovní tábor – gulag zoufalství a beznaděje, zahrabání se do země a čekání, až tahle generace technokratických dědků a pohrobků normalizace konečně vymře. Tak hezký léto.

Čtěte dále