Nechci polomanželství, nejsem totiž poločlověk, říká právnička z iniciativy Jsme fér Adéla Horáková

Nový díl podcastu Kvóty se zaměřuje na rozdíly mezi registrovaným partnerstvím a manželstvím, překážkám, kterým musí LGBT komunita dnes čelit, i dezinformační kampani, jež se proti manželství pro všechny vede. 

Adéla Horáková je vzděláním právnička (Mgr. z Masarykovy Univerzity, JUDr. z Karlovy Univerzity), prvních dvanáct let své kariéry se zaměřovala na právo EU a obchodní právo. Pracovala jako advokátka pro významné mezinárodní advokátní kanceláře v Praze. Následně strávila rok na pozici Pro Bono a Diversity Manager a řídila v této oblasti všech dvacet evropských poboček firmy Dentons. Několik let působí jako dobrovolnice v českých organizacích zabývající se právy LGBT osob. V současné době spolupracuje s kampaní Jsme fér, která bojuje za manželství pro gay a lesbické páry. A právě o manželství pro všechny je dnešní díl Kvót. Ohlédneme se mimo jiné i za letošním, už jedenáctým ročníkem Prague Pride. Ten se – již tradičně – konal začátkem srpna v Praze a nabídl pestrý program.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále