„Penetrujeme různé sociální bubliny,“ říkají autorky podcastu Vyhonit ďábla

Nový díl feministické talk show Kvóty představuje Zuzanu a Terezii z podcastu Vyhonit ďábla. Jaká témata otevírají a proč? A jak jim práce vstupuje do vlastních vztahů?

Začínaly u spontánního nahrávání v jednom z brněnských sklepů a vypracovaly se do pozice jedněch z nejvlivnějších podcastových influencerek. Zuzana a Terezie, autorky úspěšného podcastu Vyhonit ďábla, přijaly pozvání do Kvót a hovořily jsme mimo jiné i o tom, jak zpětně hodnotí svou cestu a jaké problémy musely obě autorky řešit. Otevíraly někdy témata, která samy ještě neměly zpracovaná? Jak na jejich pořad reaguje jejich nejbližší okolí? Nestávají se někdy předmětem sexismu a objektivizace jen proto, že otevřeně mluví o sexu, vztazích, duševním zdraví? A jak si vysvětlují, že jejich podcast poslouchá i spousta mužů?

Obě autorky řeší i to, jak nastavit hranice v pracovním a kamarádském vztahu, protože spolu tráví množství času. Nevede takto úzká spolupráce k dalším neřešeným problémům? Jak se jim pokoušejí předcházet a jak se starají o udržitelnost své práce i svého kamarádství? A změnila jim práce na projektu (který nyní kromě podcastu zahrnuje i akce pro veřejnost, knihu a seriál Na záchodcích, jenž vznikl pro iVysílání České televize) život? I o tom jsou nové Kvóty.

Čtěte dále