Kvóty #2. Tereza Dočkalová: Umění bolí a může ukrývat hodně manipulativních prasáků

Dalším hostem feministické talk show Kvóty je herečka a moderátorka Tereza Dočkalová. Co jí přinesly Branky, body, kokoti a jaké jsou největší stereotypy o herečkách?

Uznávaná herečka Tereza Dočkalová se do širšího povědomí dostala díky moderování satirického feministického pořadu Branky, body, kokoti. Jednatřicetiletá držitelka dvou cen Thálie je v angažmá v pražském Divadle pod Palmovkou, kde ji můžete vidět v řadě inscenací: od Ibsenovy Nory až k Faustovi v režii polského buřiče Jana Klaty. Povídali jsme si o hierarchii na jevišti, stereotypech, s nimiž se jako herečka nejčastěji setkává, sexismu v uměleckém prostředí nebo o problémech, které ona sama pozoruje v dnešní společnosti.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na SpotifyApple PodcastsPlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu.

Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále