Kvóty #3. Pokud vzdáme Istanbulskou úmluvu, můžeme brzo čelit třeba omezování potratů

Feministická talkshow Kvóty se po koronavirové pauze vrací. Hostkou nového dílu je Johanna Nejedlová, tématem domácí násilí a Istanbulská úmluva.

Johanna Nejedlová patří k nejvýraznějším tvářím tuzemského feministického aktivismu. Před lety založila iniciativu Konsent, která se dnes už na profesionální bázi věnuje osvětě v oblasti sexuálního násilí – ve školách, v barech i ve veřejném prostoru. Spolu s hesly „Když to nechce, tak to nechce“ nebo „Respekt je sexy“, které projekt od počátku provázejí, se Konsentu podařilo pozvednout tuzemskou debatu o sexuálním násilí i obtěžování. Za svou práci získala Nejedlová ocenění Women of Europe v kategorii aktivismus. V současné době se kromě Konsentu věnuje i dalším feministickým tématům, jako členka rady České ženské lobby se účastní debat o přijetí Istanbulské úmluvy. Právě o ní, stejně jako o domácím násilí nebo současné antifeministické vlně, jsou nejnovější Kvóty.

Všechny díly podcastu Kvóty si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám líbí naše podcasty nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, můžete tak učinit v naší dlouhodobé kampani.

Čtěte dále