Kolektiv Wrong vydal kazetu Strahov nového talenta C4AT. Má příchuť rozdrcených kostí a betonu

Debut pražského producenta, který dělá temné, agresivní a nervní techno, vydal label, jehož cílem je přetvářet tradici raveu.

Hudební label Wrong Tapes se za svou poměrně krátkou existenci profiluje dost jasným směrem. Temné, tvrdé a drsné obrysy rámují veškeré aktivity promotérského a hudebního kolektivu Wrong, který stojí za stejnojmenným labelem. Povahu kolektivu definuje i jistá míra striktnosti – ať už jde o udržování ne vždy legální raveové tradice nebo o snahu přinášet do lineupů, vizuálů i vlastní hudební produkce něco navíc, zejména co se nadšení, kvality a neotřelosti týče.

V současné době na české techno scéně možná nenajdete zvukově tvrdšího producenta.

Striktní je i nový release, který na labelu vyšel koncem května. Debutové album Strahov pražského techno talentu C4AT nese jméno po betonovém gigantu – stadionu, v jehož útrobách nahrávka vznikla. Producent C4AT není jen studentem architektury s obsesí brutalistními stavbami, ale také členem kolektivu Organizovaný Plevel, který se usídlil právě v chodbách obřího pražského stadionu.

Živé sety i studiová produkce C4AT jsou nekompromisní: v podstatě se jedná o industriální techno v jeho nejčistší podobě: „Těžké lámané rytmy, hlukové plochy, distorzované synťáky, industriální lomoz a zefektovaný řev,“ říká o nahrávce kolektiv Wrong. Strahov vyšel na kazetách i digitálně a vliv místa vzniku je jasný na první poslech: zvuk alba je masivní, hutný a těžký, a přesto si v sobě udržuje pocit rozlehlosti a prostor pro imaginaci. I když se jedná o debut, album má jasný názor a přesvědčivost. V současné době na české techno scéně možná nenajdete zvukově tvrdšího producenta.

Strahovský stadion se zapsal do historie jako místo postavené pro konání prvorepublikových Všesokolských sletů a později ikonických megalomanských Spartakiád pod taktovkou komunistického režimu. Wrong se rozhodli navázat na minulost a ve spolupráci s Organizovaným Plevelem pořádají už tuto neděli 27. června denní open-air s názvem SLET přímo ve stínu strahovských pilířů, kde bude možné zažít produkci C4AT naživo. Vystoupí ještě legendární postpunková party (RARE) a kromě rezidentů spřízněných kolektivů, jako jsou HYΛEN, Trauma, Jim Hate, Hexen, ESTER a whydie? zahraje i nový pražský cold-synth projekt Body Of Pain nebo EBM producent The Undertaker’s Tapes.

Autorka je umělkyně a publicistka.

Čtěte dále