Koho by to zajímalo? Bojovná péče Bohušky Jablonické

V druhém dílu podcastu Koho by to zajímalo? vypráví Bohuška Jablonická o bojovné péči o lidi a zvířata s osudem podobně těžkým, jako je ten její.

Bohuška Jablonická představila kolektivu Životní příběhy odvážné scénáře a taktiky, které pomáhají vyrovnat se s opuštěním, odmítnutím, diskriminací a jiným bezprávím. Zkušenost malého děvčete, které „muselo jít z domu“ a ve všech ústavech zažívalo pocit, že není na správném místě, proměnila v bojovnou péči o lidi a zvířata s podobným osudem. Ač nerada, začala si v sedmnácti letech hledat svoje místo  v jednom z ústavů v malé jihomoravské obci. Pracovala v ústavním hospodářství i na „jezeďáckém“, starala se o ty, kdo to potřebovali. Dnes s jednou ze svých přítelkyň a s kocourem Vaškem bydlí ve vesnici v bytovce a pro darebáky, kteří ubližují svým blízkým, nemá pochopení.

Tento podcast vznikl s podporou Norských fondů a Fondu na podporu nezávislé žurnalistiky. Je součástí výzkumného  projektu Životní příběhy za lidská práva, realizovaného na Fakultě humanitních studií UK.

Čtěte dále