Pop #2: Špatné seriály, dobré filmy a nejlepší komiksy. O Červenáčkovi a Kosmo knedlících

Ve druhém dílu se boomer a mileniálka baví o seriálech, které se nepovedly, filmech, jež se povedly, a českých komiksech ověnčených cenou Muriel.

I druhé vydání Popu se odehrává ve formátu novinky, hlavní téma, kultura na Alarmu. Řeč je o tom, že nás nudí nepovedený seriál podle skvělé knihy Geniální přítelkyně, zato nás baví film Uncut Gems bratří Safdieů nebo dokumentární trilogie Morava, krásná zem. Rozebíráme, v čem je skvělý a v čem podivně nekomiksový Článek II, který si odnesl cenu Muriel za nejlepší komiks, scénář a také cenu České akademie komiksu. Dojde i na nejlepší překvapení mezi českými komiksy – O červenáčkovi, skvělý americký komiks Sabrina nominovaný před dvěma lety na Man Bookerevu cenu nebo kultovní Mrtvej svět. V závěru Fish doporučuje nejlepší komiks pro děti s názvem Kosmo knedlíci a rekapitulujeme, co se dá dočíst na Alarmu v sekci kultura. Nechybí Fishovo vzpomínání na mládí popkulturního fanouška odchovaného Brnem.

Všechny díly podcastu si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na SpotifyApple PodcastsPlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Podcast by nemohl vzniknout bez pomoci nahrávacího studia Wombat, který sídlí v kampusu Hybernská.

Alarm je finančně závislý na podpoře čtenářů. Pokud se vám náš podcast líbí nebo rádi čtete Alarm a chtěli byste ho finančně podpořit, tak to, prosím, udělejte v naší dlouhodobé kampani.

 

Čtěte dále