Redneck #24: Druhá vlna ekonomického propadu a Trumpovy experimenty v Portlandu

Nezaměstnanost, kolabující drobné podniky, nezaplacené nájmy i splátky hypoték a řádění federálních agentů na hranici jejich pravomocí. Poslechněte si nejnovější díl našeho podcastu o americké politice.

Hlavním tématem dnešního dílu podcastu Redneck je hrozící ekonomický propad ve Spojených státech. Doposud držely na uzdě hospodářské dopady koronaviru programy federální vlády (především ten na podporu menších podniků) a rozšířená podpora v nezaměstnanosti. Jejich platnost ale pomalu končí a není vůbec jasné, jestli a v jaké podobě budou obnoveny. Co by jejich konec pro Spojené státy znamenal? V posledních dnech také západní svět šokovalo počínání federálních agentur v oregonském Portlandu. Jsou zásahy agentů Ministerstva vnitří bezpečnosti protiprávní? Jaký je historický kontext zvláštních pravomocí amerických pohraničních služeb? To všechno vám přiblíží aktuální díl Rednecku.

Všechny díly si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Na Facebooku kromě nových dílů sdílíme i aktuální zprávy nebo články v podcastu zmiňované. Vznik Rednecku podporuje vedle Alarmu také sesterský projekt Voxpot.

 

Čtěte dále