Redneck #30: Ruth Bader Ginsburg a bitva o Nejvyšší soud

V pátek zemřela americká nejvyšší soudkyně Ruth Bader Ginsburg. Nový díl podcastu Redneck se zaměřuje na to, co tato událost znamená především pro letošní prezidentské volby.

V pátek 18. září zemřela soudkyně Ruth Bader Ginsburg, která sloužila u amerického Nejvyššího soudu od roku 1993. Bohužel je to událost, o které nejde říct, že byla neočekávaná. Přichází však asi měsíc a půl před prezidentskými volbami a uvrhla tak Spojené státy do velkého chaosu. Podaří se republikánům a jejich lídrovi v Senátu Mitchi McConnellovi procpat k Nejvyššímu soudu už třetího Trumpova soudce? Jak souvisí aktuální situace s posledním rokem vlády Baracka Obamy? Jak je to s obviněním z pokrytectví, které teď lítá z obou stran na jejich oponenty? A není instituce amerického Nejvyššího soudu rozbitá? To všechno se dozvíte v novém díle našeho podcastu Redneck o americké politice zespoda i svrchu.

Všechny díly si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na SpotifyApple PodcastsPlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Na Facebooku kromě nových dílů sdílíme i aktuální zprávy nebo články v podcastu zmiňované. Vznik Rednecku podporuje vedle Alarmu také sesterský projekt Voxpot.

Čtěte dále