Mediální impérium pro dolních deset milionů!

Startujeme nový videopořad Stanislava Bilera a dva podcasty – jeden se bude věnovat krizi bydlení, druhý vám vysvětlí, proč sport není jen apolitická zábava. Pomozte Alarmu realizovat nový audiovizuální obsah ve fundraisingové kampani.

Kdybychom vás teď požádali, abyste Alarmu přispěli na roční provoz půl miliardy, mysleli byste si, že se jedná o absurdní vtip. Jenomže s takovými rozpočty běžně nakládají velké mediální domy vlastněné oligarchy. Naše redakce se na oligarchy a velké donory samozřejmě spoléhat nehodlá. Naopak, kdykoliv jsme se chtěli posunout dál, pomohli jste nám vy, naši čtenáři.

Ještě než v Česku vypukla pandemie koronaviru, přišla naše redakce o dvě třetiny svého rozpočtu a vypadalo to, že covid nás definitivně položí. Jenomže se to nestalo a Alarm je tu stále s vámi a nelze ho přehlédnout. Jak to? Zachránili a stabilizovali jste ho svými pravidelnými příspěvky a dary vy. Díky tomu je dnes Alarm jedním z nejunikátnějších mediálních projektů na české scéně, protože je z více než sedmdesáti procent financovaný svými čtenáři!

Bez Alarmu by česká diskuse o pracovních podmínkách, exekucích, bydlení nebo klimatické krizi vypadala úplně jinak.

S vaší pomocí jsme loni spustili hned tři podcasty – Redneck, Kvóty a Kolaps. Představili jsme vám také dvě originální reportážní série – Rok nula a Bydlení je nad zlato. Rok nula se věnoval dlouhodobě neřešeným problémům české společnosti. V pěti textech a pěti podcastech s odborníky jsme mapovali stav zdravotnictví, kultury, školství, pracovních příležitostí a péče v českých regionech a snažili se pojmenovat negativní dopady regionální nerovnosti na českou periferii. O vydání reportáží projevilo zájem nakladatelství Host a brzy si je budete moct přečíst i v knize. Reportáže pod hlavičkou Bydlení je nad zlato zase ukázaly, jak vypadá krize bydlení nejen ve středoevropských metropolích. Všechny reportáže o bydlení si teď navíc můžete stáhnout a přečíst ve formě graficky skvěle zpracované e-knihy. A kromě toho, že jsme vám denně přinášeli zprávy, analýzy a komentáře aktuálního dění, celý rok jsme na rozdíl od většiny médií zodpovědně a citlivě informovali o koronavirové pandemii.

Podporovat a předplácet si Alarm má smysl. Věříme, že vás o tom naše aktivity přesvědčily a že nás podpoříte i v naší nové kampani, která právě startuje. Nechceme totiž odpočívat a přešlapovat na místě. Budeme dělat všechno pro to, abychom vám přinášeli stále kvalitnější obsah v chytrých a nových formátech, a přitom dál stáli na straně těch, na které se zapomíná. Je dobré si připomínat, že bez Alarmu by česká diskuse o pracovních podmínkách, exekucích, bydlení nebo klimatické krizi vypadala úplně jinak. Přinášíme zkrátka do veřejného prostoru témata, která velké mediální domy ignorují.

A jaký chytrý, zábavný a nový obsah pro vás připravujeme v tomto roce?

Stanislav Biler je jeden z vašich nejoblíbenějších autorů, ale co byste říkali tomu, kdyby se z Bilera stal naštvaný youtuber, který bude každou neděli glosovat to nejhorší z uplynulého týdne? Těšte se na jeho novou show Všichni tady umřeme!

Táňa Zabloudilová, Apolena Rychlíková a Alžběta Medková prohloubí svoje mapování problematiky bydlení a urbanismu a společně spustí podcast Bulvár.

Pokud si chcete od politiky odpočinout aspoň u sportu, vězte, že u nás se vám to nepodaří. Vojtěch Ondráček vás v podcastu Outsider vyvede z omylu, že sport je jen apolitická zábava.

Pokud se na tyto nové projekty těšíte stejně jako my, podpořte nás v aktuální kampani na Darujme.cz.

Oligarchové už svá média mají. Mediální impérium pro dolních deset milionů ale může vzniknout jedině díky podpoře čtenářů!

Tato crowdfundingová kampaň vznikla s podporou Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky.

Čtěte dále