Redneck #26: Pošta, NRA a Trumpovy dekrety

Překvapivá vítězství v primárkách Demokratické strany, americká pošta v ohrožení a možný konec Národní střelecké asociace. To jsou témata prvního srpnového dílu podcastu Redneck.

V aktuálních demokratických primárkách vyhráli daleko překvapivější kandidáti než v těch předchozích: Cori Bush v St. Louis, ale hlavně Marquita Bradshaw v Memphisu, která s rozpočtem několika tisíců dolarů porazila oponenty disponující miliony. Newyorská prokurátorka Letitia James žaluje kontroverzní Národní střeleckou asociaci. V žalobě jde o vcelku neuvěřitelné finanční machinace především v podání jejího šéfa organizace Waynea LaPierrea, a dokonce hrozí i rozpuštění organizace. Přes víkend Donald Trump podepsal dekrety, jimiž se snaží zachránit americkou ekonomiku. Budou stačit a jsou kroky, ke kterým prezident vyzývá, vůbec v jeho pravomoci? A jak se Trump snaží zlikvidovat americkou poštu? To vše je tématem nového dílu podcastu Redneck o americké politice zespoda i svrchu.

Všechny díly si můžete poslechnout nejen na webu Alarmu, ale také na Spotify, Apple Podcasts, PlayerFM nebo pomocí RSS feedu našeho účtu na Soundcloudu. Na Facebooku kromě nových dílů sdílíme i aktuální zprávy nebo články v podcastu zmiňované. Vznik Rednecku podporuje vedle Alarmu také sesterský projekt Voxpot.

 

Čtěte dále