Ministerstvo zemědělství se rozhodlo zasáhnout proti plýtvání jídlem v supermarketech a obchodech nadnárodních řetězců. Chce také podpořit lokálně vyprodukované potraviny.
Petr Fábera je předseda základní odborové organizace v karlovarském Makru, kde pracuje jako řidič. „Jeho“ Makro se nedávno mediálně proslavilo, když zaměstnankyně oddělení pokladen podaly stížnost na své přímé nadřízené. Vadilo jim jejich hrubé chování a překračování předpisů. Podobný přístup jsou zaměstnanci nuceni snášet v mnohých českých velkých obchodech. V tomto případě se pokladním podařilo vzepřít a stížnost […]
Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale i významným společenským činitelem a politickým nástrojem. Rádi bychom představili gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti a poukázali na alternativy, které začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Nabízíme exkurz do dějin gastronomie v dobách […]
Alternativy začínají u stolu s jídlem a končí sociálními změnami. Série víkendových gastronomických článků je založena na myšlence, že jídlo není pouze jednou z nejdůležitějších lidských potřeb, ale také politickým nástrojem. Snaží se představit gastronomii jako vstupní bránu občanské angažovanosti. Když dnes a denně vcházíme do supermarketu, lze snadno podlehnout dojmu, že máme na […]
Konečně nastal správný čas. Teď, anebo nikdy – máme šanci nastavit si lepší životosprávu. Je přece ověřené, že výběr stravy má zásadní vliv na zdraví. Taková změna navíc není žádná věda, slýcháváme. Zdá se, že receptů a tipů je nespočet, i celebrity se s námi rády dělí o své zkušenosti. Supermarkety oplývají zbožím z celého světa […]