Kurdská bojovnice bude hlavní postavou počítačové hry

V oblíbené střílečce Insurgency bude kurdská bojovnice zachraňovat své blízké ze zajetí fundamentalistů.

Populární počítačová hra Insurgency se dočká netradičního updatu. V nově chystaném rozšíření Insurgency: Sandstorm se uživatelé ocitnou v roli kurdské bojovnice, jejíž příběh je inspirován skutečnými událostmi na Blízkém východě z posledních let. Hra tak oproti původní verzi bude klást velký důraz na dějovou linku a z bezmyšlenkovité střílečky se stane způsob, jak se vcítit do situace ženy, které poryvy dějin odvály rodinu, přátele i všechny životní plány.

Hra Insurgency: Sandstorm by mohla aspoň trochu rozvířit hladinu herního průmyslu, kde žena zpravidla slouží jako objekt pro lačné oko hráče.

Hrdinka začíná se svojí sestrou a několika dalšími ženami jako otrokyně fundamentalistických vzbouřenců. Má ovšem to štěstí, že vesnici, v níž je vězněna, zachvátí písečná bouře, díky níž se dostane na svobodu. Ztratí ale kontakt se svojí sestrou a je vydána na milost a nemilost rozmarům vyprahlé pouště. Nakonec potká skupinu rebelů, kteří se rozhodli fundamentalistům klást odpor a postupně společně osvobozují okolní vesnice. Její boj ovšem má i osobnější rovinu: dostane se k ní informace o jejích blízkých a z relativního bezpečí brigády rebelů se vydá na podstatně riskantnější cestu. Společnici jí dělá její nejlepší přítelkyně a později se stanou jejími spojenci i americký válečný veterán z Blízkého východu nebo Francouz, který ale nikdy nedržel v ruce zbraň.

Hra Insurgency: Sandstorm by tak mohla aspoň trochu rozvířit hladinu herního průmyslu, kde žena zpravidla slouží jako objekt pro lačné oko hráče – ať už v roli vedlejší postavy, nebo jako hlavní hrdinka. Namísto sexbomby se surrealistickými křivkami budeme mít možnost setkat se se ženou, kterou bude definovat hlavně její strhující životní příběh a vůle určovat svůj osud navzdory brutálním okolnostem. Takový je aspoň příslib nezávislého herního studia New World Interactive. Pokud jej naplní, čeká herní svět malá kurdská revoluce.

 

Čtěte dále