Studio Alarm: Humor by vůbec neměl existovat

Nejvtipnější národ na světě už několik dekád nic vtipného nevymyslel. Zbyla jen šikana a vyčpělé anekdoty z minulého století.

Češi o sobě sice rádi tvrdí, že mají smysl pro humor, ale reálný svět vypovídá o opaku. Debaty o humoru se zde rychle zaseknou na padesát let starých vtipech postavených na stereotypech nebo na obhajobě šikany vydávané za legraci.

Ve Studiu Alarm se tentokrát potkali Magdaléna Dušková, Karel Veselý a Stanislav Biler. Magda si dovolila říct v debatě Českého rozhlasu s Jiřím Černickým, že by humor nemusel být založen na urážení, a ve veřejné diskuzi se z toho rychle stala otázka návratu totality. Karel zase ve své recenzi konstatoval, že se z Rickyho Gervaise stal otravný strejda. Standa humor nenávidí.

V debatě ve Studiu Alarm jsme v rychlém sledu probrali, jestli může být šikana vydávána za legraci, co všechno je vtipnější než poslední upocené stand-upy Rickyho Gervaise a zda by stačilo humor nějak omezit, nebo bude lepší ho v Česku zakázat úplně. Pro druhou možnost hovoří zvláště český stand-up nebo tragické komentáře politiky z dílny TMBK. Zdá se, že největším problémem českého humoru je absence humoru.

Čtěte dále