K bohatství stačí pevná vůle, odhodlání a obrovské dědictví

Nejbohatší lidé pod třicet let se nejbohatšími stali díky dědictví. V příštích dvaceti letech jejich počet poroste.

Všichni dolaroví miliardáři mladší třiceti let své bohatství zdědili. Jak upozornil deník Guardian, jiná cesta k bohatství v tuto chvíli prakticky nevede. S odkazem na šetření magazínu Forbes uvádí, že žádný z patnácti miliardářů pod třicet své bohatství nevytvořil, ale takříkajíc mu spadlo do klína.

Miliardářů je dnes na světě víc než kdy dříve a jejich počet kvůli nerovné distribuci bohatství dále poroste. V příštích dvou desetiletích vzhledem ke stárnutí a odchodu ze světa části superbohatých dojde k přesunu bohatství na mladší generaci dědiců. Jako příklad uvádí Guardian bratry Mistry z Irska, 27letého Firoze a 25letého Zahana. Majetek každého z nich se odhaduje na necelých pět miliard dolarů a jedná se o podíly v indické korporaci Tata Sons, které zdědili po smrti svého otce, jenž je zdědil předtím od jejich dědečka. Podobně se staly miliardáři tři děti Leonarda Del Vecchia, zakladatele společnosti Luxottica, která vyrábí drahé sluneční brýle. Tři děti ve věku od 19 do 28 let dostaly každé podíl ve výši necelých pěti miliard dolarů, a to ve společnosti, která stojí za populárními drahými značkami brýlí, jako jsou Ray-Ban nebo Oakley.

Podle expertů švýcarské banky UBS v příštích dvaceti až třiceti letech převede na své dědice přes tisíc současných miliardářů bohatství v celkové výši přes pět bilionů dolarů. K tomuto odhadu došli na základě prostého součtu miliardářů starších sedmdesáti let. Ostatně nejbohatším člověkem planety je pětasedmdesátiletý Bernard Arnault, což je většinový vlastník konglomerátu společností prodávajících luxusní zboží LVMH. Jeho bohatství se odhaduje na 233 miliard dolarů a jen za minulý rok vzrostlo o deset procent.

Pokud jste mladí a toužíte po miliardách, nezapomeňte se narodit do rodiny miliardářů.

Čtěte dále