Ruský youtuber dal portrét Putina do výtahu. Obyvatele moc nepotěšil

Bašir Dochov instaloval na stěně výtahu jednoho moskevského domu velký portrét prezidenta Vladimira Putina a kamerou zaznamenával reakce lidí.

Moskevský blogger a youtuber Bašir Dochov se rozhodl vyzkoušet, jak lidé reagují na portrét Vladimira Putina. Pověsil ve výtahu jednoho moskevského domu velkou fotografii a do horního rohu instaloval kameru, aby reakce zaznamenal. Dochov nechal kameru zapnutou tři hodiny a sestřih záznamu pak zveřejnil na Youtube. Lidé reagovali na portrét většinou negativně, byť každý po svém. Mladá žena si před obrazem dokonce posměšně klekla.

Lidé, kteří nastupují do výtahu, se v mnoha případech nejspíš bojí, že by mohli být natáčeni. Kameru ale většinou hledají za obrazem. Ti, kteří si všímají kamery v rohu, stojí pak ve výtahu nehybně a snaží se vyvolat dojem, že v nich prezident na zdi nevyvolává žádné emoce. O umělcově počinu informovala řada západních médií. Daily Mail k tomu uvedl, že ačkoliv je Vladimír Putin v Ruské federaci populární, v Moskvě, kde Dochov video točil, je jeho obliba nižší.

Čtěte dále