Začíná mostecký divadelní festival PřeMostění. Kromě představení lze navštívit také koncerty a přednášky

Od 3. do 7. dubna bude probíhat 14. ročník divadelního festivalu PřeMostění, v jehož rámci lze navštívit kromě divadelních představení i další kulturní program.

Dnes začíná divadelní festival PřeMostění, který bude v prostorách ZUŠ F. L. Gassmanna a Divadla rozmanitostí probíhat až do neděle 7. dubna. Letošní festival nese podtitul Co když je to poprvé – název 14. ročníku mosteckého festivalu tak tematizuje kontinuitu s minulými ročníky i svou nesamozřejmost. Festival organizují především pedagogové ZUŠ F. L. Gassmanna Pavel Skála a Barbora Gréeová za pomoci svých studentů.

V rámci festivalu proběhnou tři přehlídky amatérského divadla: přehlídka amatérské činohry Divadelní Piknik Volyně, krajské kolo experimentujícího divadla Šrámkův Písek a postupová divadelní přehlídka Mladá scéna, která se zaměřuje na středoškolské a další mladé divadelní soubory. Smysl festivalu je především v prezentaci inscenací amatérských divadelních souborů – organizátoři proto často zdůrazňují, že festival je sice „postupový, ale nesoutěžní“.

V rámci festivalu jsou nabízeny také třídenní umělecké semináře pod dohledem odborných lektorů a doprovodný program, který zahrnuje koncerty, přednášky a v neděli také komentovanou procházku po Mostě.

Tento článek byl podpořen grantovým programem Journalismfund Europe Local Media for Democracy.

Čtěte dále