Nikdy vás nezklameme

Facebookovou stránku A2larmu už sleduje přes deset tisíc lidí. Bez vaší finanční podpory se však neobejdeme.

Čekají nás krušná léta. Možná se ani nenadějeme a předsedou vlády bude Andrej Babiš, kterému bude z hradu dál rasisticky přizvukovat Miloš Zeman; Bohuslav Sobotka po těsně prohraných volbách odstoupí a předsedou ČSSD se stane zastánce tvrdé ruky Milan Chovanec, který opět uzavře koaliční dohodu s ANO. Po technu se zas bude v klubech hrát drum’n’bass a do módy se po černé barvě vrátí kapsáče. Na vojáky se samopaly v ulicích si postupně zvykneme, stejně jako na to, že soused nosí placku s přeškrtnutou mešitou.

Ale i v tak pochmurné budoucnosti vám zaručíme, že budete moci každý den číst podnětné a kritické texty. Nehodláme svět jen popisovat a chápat, ale ještě více než doposud se ho budeme snažit aktivně změnit. Nejenže na Konvičkovi nebo Babišovi nenecháme nit suchou, ale ze všech sil podpoříme lidi odhodlané tvořit spravedlivější svět. Společnost bude sice rozštěpená, ale my se budeme snažit svou prací pomáhat překlenovat propasti mezi lidmi a být jedním z nositelů pozitivní společenské změny.

Od září 2013 jsme vydali skoro dva tisíce komentářů, reportáží a analýz aktuálního politického a kulturního dění. Otevřeli jsme nová témata a kauzy, které by jinak zůstaly bez povšimnutí. Pravidelně přinášíme překlady kvalitních zahraničních textů. Daří se nám každý měsíc oslovit přes sto tisíc čtenářů a čtenářek a naši facebookovou stránku sleduje přes deset tisíc lidí. A2larm dává prostor desítkám autorů a autorek, které za jejich práci odměňuje. Začali jsme také spolupracovat s platformou Political Critique, která publikuje texty nám blízkých nezávislých médií z celé střední Evropy. Nechceme však ustrnout.

Každý drobný měsíční příspěvek nám umožní se rozvíjet – psát kvalitnější texty, lépe odměňovat naše autorky a autory, natáčet reportáže i dokumenty a pořádat veřejné debaty. Chceme, aby se A2larm dostal i k lidem, které nemáme v přátelích na Facebooku. Budeme se více věnovat reportážím v regionech a zaměříme se i na tak široká a sdílená témata, jako je práce nebo bydlení. Chceme navázat kontakt s aktivními lidmi, které můžeme inspirovat k vlastnímu psaní o problémech, s nimiž se sami potýkají.

V současnosti také připravujeme proměnu webové stránky: bude přehlednější a měla by lépe odpovídat potřebám našich čtenářů a čtenářek. Oživíme naši videosekci a budeme se více věnovat audiovizuální tvorbě. Hodláme se zapojit do produkce krátkých videí a filmů ve spolupráci s umělci a umělkyněmi. A2larm bude více zasahovat do veřejného dění mimo internet pořádáním diskusí.

Zkrátka se snažíme, aby všichni měli přístup ke kvalitní a kritické žurnalistice, která tvoří protiváhu zapšklým a konzervativním webům i médiím v moci oligarchů. Obsah A2larmu proto sdílíme bezplatně, ale bez vaší finanční podpory se neobejdeme. Trvalá podpora pravidelnou měsíční částkou nám pomůže plánovat naše aktivity a rozvíjet web. Vážíme si ale i jednorázových příspěvků, které nás motivují k další práci. Nekupujte „koupené“ noviny, podpořte tvorbu demokratických a nezávislých médií.

 
přispěj2

 

Čtěte dále