Corbynovi labouristé s dětmi počítají

Podporovatelé Jeremyho Corbyna vytvoří speciální oddělení pro děti, které by se chtěly zapojit do rostoucího levicového hnutí zdola.

Takzvané Momentum, které sdružuje podporovatele lídra Labour Party Jeremyho Corbyna pokoušející se o vytvoření koherentního a fungujícího hnutí zdola před parlamentními volbami v roce 2020, chystá založení speciálního dětského oddělení. To by mělo mladým zájemcům nabídnout školení pro tvorbu politických kampaní, rozvíjet jejich politickou angažovanost a koordinovat jejich účast na protestních pochodech. Momentum Kids je však určeno i matkám, které se chtějí více zapojit do politiky. Především matky samoživitelky uvítají možnost odložit své dítě v jeslích a školních družinách, které chce Momentum Kids pro tyto případy vytvořit, aby se mohly účastnit například stranických schůzí nebo protestních pochodů.

Jeremy Corbyn nedávno kritizoval kulturu chození na drink po práci, kterou praktikují především muži. „Takový zvyk zvýhodňuje muže, kteří necítí jako svou povinnost jít domů a starat se o dítě,“ zdůvodnil svou kritiku Corbyn. Už za týden se bude konat čtyřdenní festival The World Transformed, oslavující politiku, umění, hudbu, kulturu a společenství, který pořádá spolek Momentum. Na tomto festivalu již bude připraven i program pro děti. „Chceme vytvořit rozmanité a inkluzivní hnutí, do nějž se můžou zapojit rodiče, pečovatelé i děti,“ píše se na stránkách dětského programu festivalu. Připraveny budou i jesle pro děti do jedenácti let. „Naše děti představují příští generací lidí, která může změnit tento svět. Nepodceňujeme jejich potenciál. Vytvořme proto prostor pro zvídavé děti, kde bychom jim mohli naslouchat a nechat zaznít jejich hlas,“ říká Sasha Josette, která je jednou ze zakladatelek Momentum Kids.

 

Čtěte dále