Vydejte s námi první letošní knihu – Pay Gap: Kratší konec provazu

Nakladatelství Alarm vydává knihu Šárky Homfray a Lucie Václavkové obsahující to nejzajímavější z podcastu Pay Gap. Pořiďte si publikaci za úvodní cenu nebo v kombinaci s jednou ze speciálních odměn, které pro vás připravily autorky.

Podcast o ženách v práci můžete již více než rok poslouchat na webu Deníku Alarm nebo přímo ve vašich podcastových aplikacích. Protože je prostor v jednotlivých epizodách omezený a počet i záběr témat naopak rozsáhlý, rozhodli jsme se dát tématu žen v práci knižní podobu. Knihu připravily autorky podcastu Šárka Homfray a Lucie Václavková.

Šárka s Lucií v chystané knize mapují různé profesní i životní fáze žen a také překážky, s nimiž se setkávají. Čerpají přitom z výzkumů, vlastních zkušeností, expertízy přizvaných hostek či hostů i z případů žen, které se jim ozvaly. V knížce najdete rozhovory, statistiky, příběhy, kariérní tipy nebo právní okénka. Díky tomu se dozvíte nejen o problémech, ale také o svých právech a možnostech podpory. Zastoupeno je patnáct klíčových témat, která znáte z podcastu a která autorky v textu zkoumají více do hloubky. Najdete zde spoustu příběhů, údajů a podnětů, které se do podcastu nevešly, včetně rad a tipů, jak si poradit v různých situacích a kde najít podporu.

Nejlepší způsob, jak podpořit Alarm a jeho nakladatelství, je koupě knihy prostřednictvím kampaně na Doniu. Pomůžete nám tak vydat nejen Pay Gap, ale také dlouhodobě přinášet v knižní podobě témata, která si zaslouží dostat se k co nejširšímu publiku. Cílovou částku jsme určili tak, abychom pokryli náklady na tisk, sazbu, korektury, grafickou úpravu a důstojné autorské honoráře. Těšit se můžete na krásnou publikaci s obálkou od ilustrátorky Báry Idesové, ale také na plakát nebo workshopy a webináře s autorkami. Mezi odměnami je i účast na živém nahrávání jednoho z dílů podcastu Pay Gap.

Čtěte dále